De spelers van Helmond Sport vieren een feestje: Dean Koolhof heeft zojuist de 1-0 binnen gekopt.
De spelers van Helmond Sport vieren een feestje: Dean Koolhof heeft zojuist de 1-0 binnen gekopt. (Foto: Harrie van der Sanden)

Schamel puntje voor Helmond Sport

  Sport

Helmond Sport heeft een goede indruk achtergelaten in het openingsduel van het nieuwe seizoen. Het team van Wil Boessen had tot tien minuten voor tijd nog uitzicht op een zege, maar moest vervolgens een strafschop incasseren.

HELMOND - In zijn debuut voor Helmond Sport had de trainer gekozen voor een verdedigingsduo bestaande uit Ferry de Regt en NAC-huurling Daan Klomp. Op het middenveld maakte Sander Vereijken zijn debuut in het betaald voetbal, Dean Koolhof kwam als rechtsbuiten in de basis.

Laatstgenoemde zorgde na ongeveer een halve minuut voor het eerste hoogstandje van het seizoen door een hoge bal met een subtiele beweging 'dood' te maken. Nauwelijks een minuut later nam hij de bal daarentegen vol op de slof, zijn inzet vanaf zeven meter werd echter door een medespeler geblokt.

De gasten wisten als eerste een bal tussen de palen te mikken, verdediger Mike Eerdhuijzen kopte vanaf zes meter in de handen van doelman Stijn van Gassel. Helmond Sport kwam echter in het vervolg van de eerste helft verdedigend niet meer in de problemen, maar wist daarentegen in aanvallend opzicht zelf ook geen potten te breken.

Prima debuut
Onder de rust gaf Boessen de opdracht om FC Volendam wat vroeger onder druk te zetten, en dat betaalde zich al heel snel uit. De prima debuterende Sander Vereijken pakte een bal af van de Volendamse verdedigers, zijn voorzet werd door de net zo goed spelende Dean Koolhof bij de tweede paal binnen gekopt (50' ;1-0).

Daarvoor was ook spits Givan Werkhoven dichtbij de openingstreffer, zijn kopbal uit een voorzet van links van Diego Snepvangers ging echter net naast. Met nog 10 minuten op de klok kwam het onheil. In een poging om liggend een inzet van Joey Veerman te blokken kreeg Orhan Dzepar de bal tegen de arm: strafschop. Doelman Van Gassel wist de penalty van Zakaria el Azzouzi te keren, maar was in de rebound van invaller Jari Vlak kansloos (80' ;1-1).

Daarmee pakt Helmond Sport een puntje bij de opening van het seizoen, net als vorig jaar tegen FC Dordrecht (0-0).

Meer berichten