Rijder in de Inter-klasse: Davey Janssen, Gemert.
Rijder in de Inter-klasse: Davey Janssen, Gemert.

Motocross Gemert op bevrijdingsdag

  Sport

GEMERT - De MAC St. Christoffel in Gemert is bekend voor het organiseren van grote internationale motocross-wedstrijden voor de (semi-)professionele rijders waarbij ook al diverse wereldkampioenen aan de start hebben gestaan. Deze wedstrijden vonden plaats onder auspiciën van de KNMV. Maar voor de minder professionele rijders die puur voor de hobby wedstrijden rijden is er ook nog een andere motorsportbond; de MON. Nadat er echter in Gemert al enkele jaren geen wedstrijden voor de MON werden georganiseerd, heeft de MAC St. Christoffel de handen nog eens extra uit de mouwen gestoken om ook deze, meest regionale, rijders weer eens een wedstrijd te kunnen laten rijden op het mooie maar zeer zware Gemertse zandcircuit.

Zoals al vaak gebeurd is heeft de club in Gemert een primeur: zowel voor de soloklasse Inters, als voor de Zijspanklasse Inters zal er gestreden worden voor een serieuze prijzenpot. Sponsors hiervan zijn NoFear-Energy Drink en Protempo. Over 2 x 6 manches zullen er in totaal aan het einde van de dag 10 klasses gehuldigd kunnen worden, verdeeld in Solo's, Quads, en Zijspannen. 

De wedstrijden op zondag 5 mei worden verreden op het WolfsBosch-Circuit in Gemert. Entree bedraagt 7,50 euro, kinderen tot 15 jaar mogen gratis naar binnen. De wedstrijden beginnen rond 11.30 uur. 

Meer informatie: www.Gemert.MX

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden