Stijn van Gassel deed wat hij kon maar kon niet voorkomen dat FC Den Bosch won. Foto: Jan Dijstelbloem.
Stijn van Gassel deed wat hij kon maar kon niet voorkomen dat FC Den Bosch won. Foto: Jan Dijstelbloem. (Foto: Jan Dijstelboem)

Eerste nederlaag voor Helmond Sport

  Sport

Helmond Sport is in de vierde speelronde van de Keuken Kampioen Divisie tegen zijn eerste nederlaag aangelopen. Na een te angstige eerste helft gooide het team van Robby Alflen na de hervatting alle schroom van zich af, de kansen om de achterstand weg te werken werden echter niet benut.

HELMOND - In vergelijking met de wedstrijd van Jong PSV van vorige week was het centrale verdedigingsduo geheel vervangen. Steven Edwards was weer naar zijn vertrouwde positie op het middenveld doorgeschoven, de van een blessure herstelde Bart Meijers keerde terug in de basis. Voor Kjell Knops was het zijn debuut in het eerste elftal. Zij konden samen meteen vol aan de bak om de gasten van een vroege goal af te houden. Na een kwartier spelen was hier zelfs de hulp van Diego Snepvangers op de doellijn voor nodig, andere Bossche doelpogingen gingen veelal net naast of over het doel van Stijn van Gassel. Dat gold ook voor een poging van Ruben Rodriques vanuit de middencirkel.

De verdiende voorsprong voor de gasten kwam op naam Danny Holla. Deze goal kwam met enig fortuin tot stand omdat Knops zijn schot een voor doelman Van Gassel onhoudbare curve gaf. Van Gassel voorkwam net voor rust met een belangrijke redding op de doorgebroken spits Rauno Sappinen verder onheil.

Na rust

Met de meer aanvallend ingestelde debutant Dean Koolhof op het middenveld voor Edwards liet Helmond Sport na rust meteen zien dat het de verdedigende stellingen resoluut ging verlaten. Spits Arne Naudts was met een tweetal schoten dichtbij de gelijkmaker, maar de kans die Tibeau Swinnen kreeg was er een van de buitencategorie. Ex-Helmond Sport doelman Wouter van der Steen verrichtte zijn belangrijkste daad van de avond door de ongehinderde inzet vanaf zes meter te keren, maar kreeg de bal feitelijk recht op hem afgeschoten.

Het vonnis werd in de 79e minuut voltrokken; Sven Blummel slalomde om iedereen heen en rondde keurig af. Na deze nederlaag zakt Helmond Sport naar de vijftiende plaats.

Meer berichten