Foto: Romy Chatrou-van der Sande

Groot nieuws tijdens JIBB School Battle

  Sport

Verhitte gezichten, watergevechten en af en toe even uitrusten op het veld. Het waren pittige omstandigheden waaronder dinsdag 29 mei zo'n 1.600 schoolkinderen aan de slag gingen. De basisschoolleerlingen van 21 basisscholen kregen op Sportpark de Braak clinics en workshops aangeboden, een mix tussen sportieve en culturele activiteiten. De 'battle' werd afgesloten met een prijsuitreiking én groot nieuws. Helmond is een van de vijf gaststeden van de Nationale Sportweek.

HELMOND - "Yeah, voetbal is leuk!" De hele ochtend werken de scholieren uit groep 6, 7 en 8 zich al in het zweet, de thermometer slaat boven de 30 graden uit. Het mag de pret niet drukken. Er gaat menig liter water doorheen, opgedronken of gegooid over een verhit hoofd. Op het gras van Helmond Sport worden tal van sportieve activiteiten gehouden. Even verderop staat een rap-workshop op het programma. De voorspeelde onweerswolken laten zich gelukkig niet zien. Dan, het laatste fluitsignaal. De leerlingen begeven zich naar de tribune. 'Zigge, zagge, Helmond Sport!', klinkt het. De prijsuitreiking. Gejuich bij elke prijs die uitgereikt wordt. Alle winnaars ontvangen een cheque van 150 euro van het Helmondse bedrijf Janssen Fritsen. Zo kan er iets nieuws aangeschaft worden voor de gymzaal. Ook wordt er een sportiviteitsprijs uitgereikt. Sowieso gaat elke school naar huis met een deelnemersbokaal.

Nationale Sportweek
Niels Cannegieter van NOC*NSF sluit de sportieve dag uit met een kers op de taart. "Wij organiseren elk jaar de Nationale Sportweek. Dan willen we veel blije gezichten zien, net als nu. Er zijn 5 gaststeden die het gezicht zijn van die sportdag. Wat denken jullie, zit Helmond daarbij?" Geklap, geroep, geroffel met de voeten. Het mag geen verrassing meer zijn, inderdaad, Helmond zit er bij. Van 15 tot en met 29 september zetten duizenden clubs, bonden, gemeenten en andere organisaties hun deuren open in het kader van de Nationale Sportweek. De Nationale Sportweek is een onderdeel van de Europese week van de Sport en wordt gefinancierd vanuit het Erasmus Plus programma. Inmiddels is bekend dat ook Deventer en Groningen 'Host City' zijn van de week.

Wethouder Frans Stienen gaat zijn laatste weken in als wethouder en is er trots op dat hij dit nieuws als sportwethouder nog mag aankondigen. "Een kans om ons als Helmond sportief op de kaart te zetten!", noemt hij het. "Geniet ervan! Ik ben ervan overtuigd dat er samen met Jibb iets heel moois gaat gebeuren." En dan is het tijd voor de fietstocht naar huis. En wie weet, onderweg, nog een ijsje?

Meer berichten
Shopbox