Zeilseizoen weer van start bij JZVB op Berkendonk

  Sport

Nederland is traditioneel een land van zeilers. Op dit moment doen bijvoorbeeld twee Nederlandse zeilboten mee aan de Volvo Ocean race, een zeilrace rond de wereld in 11 etappen. Aan boord zijn twee Nederlandse schippers, Bouwe Bekking en Simeon Tienpont, ervaren stuurmannen die al op zeer jonge leeftijd met zeilen in aanraking zijn gekomen.

Ook in Helmond kun je leren zeilen, zowel als jeugdige als jongvolwassene, en wel bij Jeugd-Zeilvereniging Berkendonk, in het kort JZVB. Het zeilen is de afgelopen jaren wel sterk veranderd. Water en wind spelen nog altijd de hoofdrol maar nieuwe, lichte en sterke materialen hebben ranke en snelle bootvormen mogelijk gemaakt. Zo beschikt JZVB over 6 Open Bics, zeer lichte en snelle zwaardboten waarin de jeugd vanaf 11 jaar lol kan maken en de zeilvaardigheden kan aanleren en verbeteren. De vereniging beschikt verder over Optimisten voor de beginners vanaf 8 jaar en Laser Pico's voor gevorderden vanaf 13 jaar waarin de gediplomeerde zeilinstructeurs de zeilers opleiden tot het behalen van officiële CWO-erkende zeildiploma's.

Dus wie later niet rond de wereld wil zeilen maar gewoon rondjes wil varen op Berkendonk en in de zomer misschien in Friesland of op het IJsselmeer, is welkom bij de vereniging. Zeker voor liefhebbers die van zon, water, wind en soms een spatje regen houden en dit de ideale sport- en spelomgeving vinden. Zij zijn welkom bij de vereniging op Recreatieplas Berkendonk Raktweg 6, Helmond. Meer informatie over de club en alle mogelijkheden is te vinden op:

www.jzvb.nl

Meer berichten