Edwin Raats wint WK ICF Cyclocross in Dijon

  Sport

Afgelopen zaterdag stond de laatste veldrit van dit seizoen op de agenda van Edwin Raats, de fietsenmaker uit Helmond Brouwhuis.

HELMOND - Na een succesvol seizoen met ruim 20 overwinningen, vertrok Edwin Raats vorige week naar het Franse Dijon voor een laatste uitdaging voor deze winter, het Wereldkampioenschap ICF Cyclocross Masters 45-50 jaar.

De eerste rondes waren spannend omdat een Franse renner snel van start ging en met een behoorlijk tempo zijn rondes maakte. In de derde ronde wist Edwin toch voor zijn concurrenten te komen en bouwde stukje bij beetje een voorsprong op. Deze voorsprong was voor de concurrenten niet meer goed te maken. Met een ruime minuut voorsprong op de overige deelnemers, won Edwin de wedstrijd en werd daarmee wereldkampioen. Vol trots nam hij de regenboogtrui in ontvangst.
Ploegmaat John Keulers mocht in zijn categorie het brons in ontvangst nemen.

Edwin Raats is kopman van Team Raats, een wielerploeg waarvan de meeste leden uit Helmond, Best en omgeving komen. Hij heeft op dit moment ruim 520 overwinningen op zijn naam staan waarvan 5 Nederlandse titels en 3 wereldtitels.

www.teamraats.nl

Meer berichten