Peter Zimmerman
Peter Zimmerman (Foto: )

Steinway Peter Zimmerman naar Het Speelhuis

  Cultuur

Vorig jaar overleed de Helmondse musicus en muziekdocent Peter Zimmerman op 74-jarige leeftijd. Muziek was zijn leven en lesgeven één van zijn passies. Na zijn overlijden dachten de erfgenamen van Zimmerman na over een passende bestemming voor zijn Steinway. Zij wilde dit bijzondere instrument graag beschikbaar stellen voor kunst en cultuur en hebben zodoende de Steinway aan het Helmondse theater aangeboden.

HELMOND - In de pleinzaal van Het Speelhuis heeft de Steinway inmiddels een prominente plek gekregen. Directeur Jochem Otten: "De pianovleugel van dhr. Zimmerman is een prachtig instrument waarmee we podium gaan bieden aan jong talent. Peter was een markante pianodocent waar veel vooraanstaande Helmondse musici les van hebben gehad. Het verhaal is op deze manier helemaal in lijn met waar hij voor stond. Als iemand talent had, maar dit moeilijk kon bekostigen kneep Peter bijvoorbeeld wel eens een oogje dicht want talentontwikkeling stond bij hem voorop." aldus Jochem.

In het bijzijn van zijn nabestaanden is vrijdag de Steinway onthult door een concert van de jonge Helmondse componist en pianist David Hordijk. Hij is dankbaar dat hij dit mooie instrument heeft mogen inwijden: "Het krijgt op deze manier een nieuwe bestemming, een tweede leven. Een bijzondere dag." aldus David Hordijk.

Meer berichten