Foto:
Huub

Helmond bouwt!

  Column

Waar in veel gemeenten de bouw van woningen nagenoeg tot stilstand is gekomen, zet Helmond nog altijd grote stappen. Bijvoorbeeld in Helmond-West, een wijk die mij heel na aan het hart ligt. Daar wordt momenteel hard gewerkt aan Parc Verde. Meer dan 100 woningen komen er, in de prachtige omgeving van de Goorloop.

Grotere én kleinere projecten in onze stad zijn in aanbouw of onlangs afgerond. Zo viel mijn oog ook op de bijzonder fraaie invulling van de plaats waar ooit basisschool de Paardenbloem stond, in Helmond-Noord. Mooi werk van Woonbedrijf, Volksbelang en toch ook van onze ‘woonwethouder’ Gaby van den Waardenburg die, dat moet gezegd, ruimte biedt aan de lokale woningcorporaties om in te spelen op de grote vraag naar betaalbare huurwoningen.

Ook in Stiphout en Brandevoort wordt nog volop gebouwd. In de binnenstad zien we ondertussen dat de omgeving van de Heistraat steeds verder wordt ontwikkeld en wat meer naar het centrum toe krijgt De Waard eindelijk de kwalitatieve impuls die hard nodig is.

In Helmond-West hebben de nieuw- en verbouwactiviteiten van de laatste jaren al geresulteerd in een enorme metamorfose. Van de trieste aanblik die enkele decennia geleden de wijk kenmerkte is nauwelijks nog sprake. Helmond-West is veranderd in een wijk met mooie, goed geïsoleerde huizen, in een ruimere opzet en met voldoende speelgelegenheden voor de kinderen. En met absolute pareltjes als het monumentale patronaat waar ambachtelijke bedrijvigheid heerst, de modern vormgegeven Westwijzer en de jubilerende speeltuin. Zestig jaar is die Speeltuin Helmond-West inmiddels. Nog steeds weet de wijk de weg naar deze voorziening te vinden. Kinderen, hun ouders en de ouderen, die elkaar wekelijks treffen in de beweegtuin.

Helmond-West staat er goed op. De nieuwe huizen aan de Goorloop vormen een fraaie kers op de smakelijke taart die ’t Haagje in de afgelopen jaren is geworden.

Huub

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden