Foto:
Huub

Heistraat

  Column

Complimenten voor de politie. Complimenten voor onze burgemeester. Ik kan niet anders dan constateren dat ze allebei goed optraden toen jongeren vorige week de Heistraat onveilig maakten. Aanvankelijk bleef de politie op afstand, maar toen de sfeer steeds grimmiger werd kwam de ME ter plaatse en werden aanhoudingen verricht. Burgemeester Blanksma was aanwezig, kondigde een noodbevel af en ging de dag erna terug naar de straat om met buurtbewoners en ondernemers te praten. Zoals het een burgemeester betaamt.

Waar politie en burgemeester complimenten verdienen, viel raadslid Sacha van Lierop met een ongelooflijke knal door de mand. Tegen Omroep Brabant vertelde de fractievoorzitter van Plan Helmond doodleuk dat het allemaal wel meeviel. Dat er -zwaar, illegaal- vuurwerk werd afgestoken, leek hij ook niet zo’n probleem te vinden. Dat zijn we wel gewend, zei hij. Hij vond het vooral erg dat de mensen zo dicht bij elkaar stonden en dat de Heistraat nu weer negatief in het nieuws kwam.

Ik heb geprobeerd te begrijpen waarom Van Lierop deze onzin publiekelijk verkoopt. Heeft het te maken met zijn betrokkenheid bij Volksbelang, de corporatie die veel huizen in de omgeving heeft? Of met de stripwinkel die hij jaren in die straat had, waardoor hij de ondernemers goed kent? Ik weet het niet. Feit is wel dat dit raadslid, die altijd zegt te luisteren naar wat de inwoners van de stad vinden, diezelfde inwoners nu openlijk negeert en zelfs schoffeert. Mensen uit en rondom de straat hebben een haast traumatische avond beleefd. Er werden charges uitgevoerd door politie en ME met honden, zwaar vuurwerk ontplofte voor hun deur en ramen en balkons werden bekogeld met eieren en tomaten.

Maar Sacha van Lierop vond het allemaal wel meevallen. Met zijn eigen empathisch vermogen valt het in ieder geval behoorlijk tegen. Tijd voor een zeer nederig excuus, lijkt me.

Huub

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden