Foto:
Erik de Vries

Hoop

  Column

Erik de Vries is wethouder Centrumontwikkeling. Hij schrijft eens per maand een column in de Traverse over het centrum van Helmond en de ontwikkelingen die daar plaatsvinden. 

Ruim 2 maanden zijn er verstreken sinds het uitbreken van de coronacrisis. Twee moeilijke maanden voor veel Helmonders. Ook voor de ondernemers in ons centrum. Voor de horeca die gedwongen de deuren moest sluiten. Winkels mochten weliswaar open blijven, maar winkeliers zagen hun omzet drastisch naar beneden gaan. De gezellige drukte die het centrum in het voorjaar kenmerkt is weg, zeker nu ook alle evenementen zijn afgelast. Een bittere pil.

Maar er gloort weer een beetje hoop. Waar de energie de afgelopen maanden alleen maar wegvloeide, zie ik nieuwe energie opborrelen sinds het kabinet vorige week versoepeling van de coronamaatregelen aankondigde. We kunnen weer een beetje vooruit kijken! Op 1 juni mogen de terrassen open en mogen horecazaken voorzichtig ook weer binnen gasten ontvangen. Uiteraard met inachtneming van de 1,5 meter afstand, maar het is een begin. Vanuit de gemeente ondersteunen we waar we kunnen. Zo gaan we samen met horecaondernemers kijken naar ruimere terrassen zodat er voldoende ruimte tussen de tafels is. Dat vraagt maatwerk. De Markt is nu eenmaal anders dan de Steenweg.

Een ander lichtpuntje is het Burgemeester Geukerspark. Het lijkt in de huidige omstandigheden een eeuwigheid geleden, maar een jaar geleden staken we de schop in de grond. De wens van veel mensen die het centrum een warm hart toedragen, ging eindelijk in vervulling. Ik ben ervan overtuigd dat het park ook nu én in de toekomst een grote toegevoegde waarde voor de stad heeft. Het werk is bijna klaar. Nog even dan gaan de hekken weg en kunnen we genieten van een groene oase midden in ons centrum. De officiële opening die we in gedachten hadden kan helaas niet doorgaan. We hebben een alternatief bedacht om toch gepaste aandacht te besteden aan deze mijlpaal. Wat dat precies is hoort u binnenkort.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden