Foto:
Huub

Kiosk en Ameideplein

  Column

Er is in Helmond al veel gesloopt, maar de vorige week aangekondigde sloop van de kiosk op de Markt zal deze keer niet leiden tot al te veel negatieve reacties. In 2008 werd de kiosk geplaatst. Een cadeautje van ondernemersclub Carat. De officiële naam: Carat 0492 Stadspodium raakte nooit ingeburgerd en van een ambitieuze invulling voor de Helmondse jeugd, kwam ook al niets terecht. De eerste jaren was er nog wel met enige regelmaat iets te doen. Een poppenkast op de woensdagmiddag, een optreden, maar veel stelde het niet voor. Ook tijdens de Koopzondagen lukte het maar zelden om een aantrekkelijk programma samen te stellen. Een miskleun dus.

Als de gemeente de kiosk straks een permanent plaatsje geeft op de gemeentewerf, wordt een stratenmaker ingehuurd om de grond onder het bouwsel weer beloopbaar te maken. Fijn voor de weekmarkt, fijn voor de kermis, als die straks -hopelijk- weer hun oude positie in het centrum kunnen innemen.

Misschien kan die stratenmaker dan meteen even het Ameideplein onder handen nemen. Wie het archief van het Eindhovens Dagblad er even op naslaat, ziet dat er vanaf de aanleg van dat plein al problemen zijn met de bestrating. In januari 2013 (!), een jaar na de aanleg en de keuze voor de natuurstenen bestrating, schrijft de krant al dat ‘het herstel nog even op zich laat wachten’. Dan al vallen er mensen over de steeds groter wordende gaten tussen de stenen.

Vijf jaar later zegt een woordvoerder van de gemeente in dezelfde krant dat ‘de veiligheid van de bezoekers nu toch echt voorop staat’. Nu, weer twee jaar later is het nog steeds een puinhoop. Stenen liggen los, mensen struikelen en het hele plein maakt een verwaarloosde indruk.

Kom op, gemeente! Nu dat prachtige Havenpark bijna klaar is én we eindelijk verlost zijn van die ongebruikte kiosk, is toch echt het Ameideplein aan de beurt.

Huub

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden