Foto: Foto:
Huub

Een tweede liefde?

  Column

Rijdend door onze stad vallen ze me op. Vooral in de bushokjes hangen ze, de posters van Second Love. Een mooie blonde dame omhelst een man. Vinger op de stevig rood gestifte lippen. Niemand mag het blijkbaar weten. De tekst erbij verduidelijkt dat nog even, voor als je het echt niet snapt: 'Op weg naar een avontuurtje? Ik ook. Flirten is niet alleen voor singles.'

Thuis even een kijkje genomen op de website van deze club. Daar krijg je een korte cursus 'hoe bedrieg ik mijn partner'. De site, die je nodigt om je profiel te plaatsen en om een afspraak te maken met iemand anders, richt zich op mensen die getrouwd zijn of in ieder geval een partner hebben. Eén partner is toch wel wat saai. Probeer eens wat anders. Ook als je gelukkig bent. Het kán en -dus- mág het, vindt deze club.

Wil je je partner bedriegen, maar ben je niet zo op de hoogte van de meest gangbare smoesjes, dan moet je zeker naar de site. Daar leer je wat je wel en wat je zeker niet moet doen. Ook kun je meteen een kamer boeken voor als je met je tweede liefje even alleen wilt zijn. De kamers zijn allemaal rustig gelegen, hygiënisch en bieden 'veel privacy'.

Nee, ik ben geen SGP-fan. Ook niet roomser dan de paus. Integendeel. Maar eerlijk gezegd vind ik deze flauwekul wel heel erg ver gaan. Bijna veertig procent van de huwelijken in ons land strandt. Bij meer dan 50.000 scheidingen zijn er minderjarige kinderen in het spel. Met alle ellende van dien. Soms, niet altijd.

Nederland is een vrij land. Heel veel kan. Je mag dus mensen oproepen om vreemd te gaan. Om hun partner te bedriegen. Uiteindelijk is degene die zich op de site inschrijft immers zelf verantwoordelijk voor die inschrijving. Of ik mijn bushokje beschikbaar zou stellen voor die flauwekul, dat betwijfel ik echter.

Huub

Meer berichten

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden