Foto: Foto:
Huub

Helder Helmond

  Column

Er zijn helaas maar weinig politieke partijen die de communicatie met de burgers belangrijk vinden. Met uitzondering natuurlijk van de verkiezingstijd. Dan wordt er geflyerd, komen de kopstukken aan je deur en worden er avonden en activiteiten georganiseerd. Zijn de zetels eenmaal binnen, dan is de eerder uitgesproken wens om met de eigen inwoners een intensief contact te hebben opeens vergeten.

Op die regel zijn eigenlijk maar twee uitzonderingen. De landelijke SP stelt als voorwaarde dat hun bestuurders en raadsleden zich met grote regelmaat laten zien. Ook in Helmond gebeurt dat en dat is prijzenswaardig. De andere partij die zich wat dat betreft aan haar woord houdt in Helder Helmond. Je kunt vinden van Michael Rieter en zijn club wat je wilt, maar met hun buurtcafé en andere activiteiten houden ze, ook buiten verkiezingstijd, een nauw contact met hun eigen achterban en met andere Helmonders. Bijvoorbeeld Helmonders die zich zorgen maken over het verdwijnen van de stadsgalerij of over de veiligheid in de (binnen)stad. Hun nieuwjaarsbijeenkomst was bij de ouderen in de Rozenhof, het derde buurtcafé vond plaats in de Fonkel. En Helder Helmond mengt zich actief in de discussie over het supportershome van Helmond Sport en over de supportersrellen. Om maar eens wat te noemen.

Even voor de duidelijkheid: ik ben het lang niet altijd eens met Helder Helmond. Ik zal er waarschijnlijk ook niet op stemmen. Maar de raads- en andere leden van deze club maken wel waar wat ze hun kiezers beloofd hebben: ze luisteren!

Volgend jaar rond deze tijd zullen Helder Helmond en de SP ongetwijfeld weer vergezeld worden door andere partijen. Vooral landelijke partijen zullen dan de partijkas aanspreken om via fraaie posters en kranten hun stem te laten horen. En dan willen ze graag met ons in gesprek. Het zou mooi zijn als die partijen zich ook in de niet-verkiezingstijden iets meer van hun kiezers zouden aantrekken. Met Helder Helmond als mooi voorbeeld.

Huub

Meer berichten