Foto: PressVisuals.com
Erik de Vries

Nog 4 tot 5 maanden........

  Column

Erik de Vries is wethouder Centrumontwikkeling. Hij schrijft eens per maand een column in de Traverse over het centrum van Helmond en de ontwikkelingen die daar plaatsvinden.

Nu de feestdagen weer voorbij zijn wordt er ook weer volop gewerkt aan het Burgemeester Geukerspark. Ik weet niet hoe het met u is, maar als ik in het centrum ben kan ik het niet laten om elke keer weer een kijkje te nemen. Prachtig om te zien hoe de werkzaamheden vorderen. Van achter het hek is de toekomstige loop van de Oude Aa al goed te zien. Ook de rest van het park krijgt steeds meer vorm. Nog een maand of vier-vijf te gaan en dan is de huidige moddervlakte onherkenbaar veranderd. Dan staan er bomen en struiken, stroomt er water door de Oude Aa, liggen er wandelpaden en speelplekken voor de kinderen. In ongeveer een jaar tijd hebben we het kale grasveld dan omgetoverd tot een stadspark.

Bij het maken van het Centrumperspectief in 2016-2017 was de belangrijkste wens van vrijwel iedereen die we spraken een park op de plek van wat toen nog 'het oude Obragasterrein' heette. Ik ben blij en trots dat we die lang gekoesterde wens van veel mensen die zich betrokken voelen bij ons centrum nu in vervulling laten gaan! Ziet u het al voor zich? Een groene oase midden in het centrum. Een koele plek op hete zomerdagen. Een fijne plek om te wandelen, in de zon te zitten en de kinderen te laten spelen. Nog even geduld…

Ergens in het 2e kwartaal van 2020 nemen we het park officieel in gebruik. Tegen die tijd hoort u daar uiteraard over. Daarna volgt de bebouwing aan de randen van het park. Aan de zuidzijde, bij het Havenplein, komt een paviljoen waarin restaurant 'De Beren' in het voorjaar van 2021 een vestiging zal openen. Aan de noordzijde, bij Keyserinnedael, wordt 'De Weef' gebouwd. Een appartementencomplex met 65 appartementen verspreid over drie gebouwen. De aannemer hoopt eind 2020 met de bouw te kunnen starten en de woningen medio 2022 op te leveren.

Meer berichten