Foto: Foto:
Huub

Beetje jammer, PVV

  Column

PVV gaat niet fuseren met HVV Helmond. Een tegenvaller voor HVV en een trap na aan de politieke partijen in Helmond die zich de afgelopen maanden hebben ingespannen om twee historische voetbalverenigingen in Helmond te redden.

PVV en HVV moeten weg van de gemeente. Dat is al langer bekend. Klein probleem is nog dat de HVV-velden deels in het bezit zijn van de oudste club van Helmond. Enkele maanden geleden kwam de Helmondse politiek met een plan om de verenigingen nog wat extra tijd te geven. Een fusie zou een oplossing kunnen bieden. Het gemeentebestuur wilde het een kans geven.

Maar die fusie gaat dus niet door. PVV wil liever op een afgelegen veldje in de wijk Rijpelberg gaan ballen. Waarom, vraag ik me af. Heeft het te maken met het feit dat een eerder verzoek om te komen tot een fusie door HVV werd afgekeurd? Dat zou zomaar kunnen. Maar dat verzoek dateert van meer dan tien jaar geleden! Het lijkt er toch echt op dat PVV daarom HVV nu niet wil helpen en dus liever naar de andere kant van de stad verhuist. De club uit 't Haagje kiest niet voor Houtsdonk, waar er misschien weer een toekomst ligt, maar voor een sterfhuisconstructie in de Rijpelberg. Jeugdige voetballers uit die wijk gaan zich niet binden aan PVV, maar kiezen voor het veel grotere Rood-Wit '62. PVV voetbalt nog een jaar, misschien twee en dan is het over en sluiten.

Cohesie in het Helmondse amateurvoetbal. Het was eigenlijk altijd al ver te zoeken. Maar de stap die PVV nu zet, betekent toch wel het dieptepunt. Niet samen met een collega-club proberen elkaars problemen om te zetten in een mooi, nieuw plan, maar in plaats daarvan de oudste voetbalclub van Helmond meetrekken in het moeras waar je zelf voor kiest. Beetje jammer, dit.

Huub

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden