Foto: Joost van Heugten
Huub

Kringloopwinkel

  Column

Als je gepensioneerd bent, krijg je tijd om dingen te doen die je voorheen niet deed. En soms krijg je dan spijt. Spijt omdat je dat niet eerder hebt gedaan. Zo kwam ik vorige week op mijn dagelijkse fietsrondje uit bij de kringloopwinkel op het Helmondse industrieterrein. Sinds die verhuist was van de plek naast de oude EHAD-hallen was ik daar niet meer geweest. De destijds door Harrie van den Eventuin geleide winkel had nooit een verpletterende indruk op me kunnen maken. Nu besloot ik toch weer eens een kijkje te nemen. Tijd zat, nietwaar?

De voor mij nieuwe kringloopwinkel bleek mijn bezoekje meer dan waard. Alleen de kleding al! Niet te beschrijven wat ik allemaal tegen kwam. Kleding die op het eerste oog niet of nauwelijks gedragen is, merkkleding, schoenen, riemen, alles! En voor bijna geen geld.

Natuurlijk is de kringloopwinkel nog steeds rommelig, maar de chaos in de oude hal is vervangen door een gezellige, open tentoonstelling van de meest uiteenlopende zaken. Een paar écht oude Suskes en Wiskes kon ik niet laten liggen. En ook in de bak met elpees raakte ik mezelf kwijt. Het is dat ik op de fiets was, anders was er nog veel meer in mijn wagentje beland.

Voor ik het wist was ik bijna een uur aan 'het winkelen'. Mijn vrouw moest er achteraf erg om lachen. Zo lang was ik nog nooit in een winkel geweest. Ik zou er zo een coffeecorner willen beginnen, bedacht ik me nog. Lekkere koffie, lage prijs, koekje erbij. Een mooi trefpunt voor bezoekers, voor mensen die op zoek zijn naar een praatje.

Aan de kassa vertelde een uiterst vriendelijke medewerker me dat ik vier euro moest betalen. En of ik er een tasje bij wilde. Toen ik wegfietste zag ik buiten voormalig PvdA-coryfee Geert van Maurik een sigaretje roken, hangend op zijn rollator. Geert is voorzitter van de tent. Een geweldige tent. Ik had er eerder naar toe moeten fietsen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden