Foto: PressVisuals.com
Erik de Vries

Erik de Vries: Levendig centrum

  Column

Erik de Vries is wethouder Centrumontwikkeling en schrijft eens per maand een column in Traverse over het centrum van Helmond en alle ontwikkelingen die daar plaatsvinden.

Stap voor stap werken we aan een levendiger en gezelliger centrum van Helmond. Veel werk wordt achter de schermen gedaan en vraagt een lange adem. Maar we zien ook concrete veranderingen. Ik noem een paar recente ontwikkelingen:

Als u de afgelopen maanden in het centrum bent geweest, heeft u ongetwijfeld gezien dat het Burgemeester Geukerspark vorm krijgt. Vanachter de hekken is de loop van de Oude Aa al goed te herkennen. De aanleg van dit park was de belangrijkste prioriteit uit het Centrumperspectief.

De pilaren van de Traversebrug zijn opgevrolijkt met een muurschildering. De derde in Helmond na de schildering op de bieb en aan de Parkweg. Deze mural is een eerbetoon aan Vincent van Gogh. De vrolijke kleuren maken de route van de parkeergarage Boscotondo naar het centrum een stuk aantrekkelijker.

Om de looproute van het station naar het centrum duidelijker aan te geven worden binnenkort op de route Stationsplein-Weg op den Heuvel-Zuid Koninginnewal-Ameidestraat markeringen aan de lantaarnpalen gehangen in de vorm van rode 'kasteeltjes'. Bezoekers die niet bekend zijn alhier kunnen zo gemakkelijker de weg naar het centrum vinden.

Op de hoek van de Zuid Koninginnewal en de Ameidestraat wordt gebouwd aan een nieuw woon-zorgcomplex voor ouderen.

In het oudste pand van Helmond, zo heb ik van de eigenaar begrepen, zit sinds begin september bierbrouwerij annex restaurant De Deftige Aap. De brouwerij was in Gerwen uit zijn jasje gegroeid en heeft nu een nieuwe locatie in het centrum van Helmond.

Er staan nog een aantal grote veranderingen op stapel zoals Oranjekade en de renovatie van De Waart. Die hebben veel voorbereidingstijd nodig. In de tussentijd zien we grotere en kleinere initiatieven die nu al bijdragen aan ons doel: een levendig centrum van Helmond.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden