Foto: Joost van Heugten
Huub

Havenpark

  Column

Van alle Helmondse centrumplannen die de laatste decennia zijn gepresenteerd, is er eentje dat nu echt bijna klaar is. Al enkele maanden wordt er hard gewerkt aan de realisatie van ons Havenpark. De Oude Aa gaat er weer stromen en met dat water als bruisende middelpunt is ons centrum straks een prachtige verblijfsplek rijker. Als dan ook nog eens de 'boekenspeeltuin' nabij de bibliotheek er komt, maakt het hele gebied aan deze zijkant van de stad een forse sprong voorwaarts. Mooi!

Het Havenpark gaat vernoemd worden naar burgemeester Geukers en dat vind ik eigenlijk een beetje jammer. Niet dat ik Geukers geen mooie naamsvermelding gun, trouwens. Integendeel. Ik vond Geukers een échte burgemeester. Statig, beetje deftig zelfs, maar zeker met een warm hart voor de mensen. Hij verdient wat mij betreft dan ook geen straat of pad, maar eerder een laan. Een park? Ja, kan ook, maar dan geen park dat al jarenlang een andere, ingeburgerde en logische naam heeft.

Al vele plannen voor het Havenpark passeerden de revue. Winkels, horeca, appartementen en, niet te vergeten, een speelhal die een inmiddels vergeten wethouder graag verkocht als Experience World. Allemaal waren het plannen voor het Havenpark dat niet officieel zo heette, maar wel door iedereen zo genoemd werd.

Ik snap de keuze voor de oud-burgemeester. Ik vind ook dat het straatnaambordje met zijn naam erop een prominente plaats verdient.

Voor mij is het Havenpark echter nu én straks gewoon het Havenpark.

Maar wat natuurlijk nog veel belangrijker is: het gaat hartstikke mooi worden!

Huub

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden