Foto: Foto:
Huub

Den Ouden: Weg ermee!

  Column

Bedrijvigheid in je stad is goed. Mensen die willen ondernemen, die risico durven nemen, die zorgen voor werkgelegenheid, die deel uitmaken van je gemeenschap. Op ondernemers moet je zuinig zijn. Maar soms is er ook een grens bereikt. Zoals nu. Bij Den Ouden, aan de rand van Brouwhuis.

Den Ouden maakt bezwaar, Den Ouden stapt naar de rechter, Den Ouden legt de productie stil, Den Ouden hier en Den Ouden daar. Het Eindhovens Dagblad kan van de geplaatste artikelen langzaam maar zeker een boek schrijven. Rode draad in dat boek is dan dat het mestbedrijf overal lak aan heeft en dat het de directie van het bedrijf geen bal interesseert wat de mensen in de aangrenzende wijk, de provincie en de gemeente daarvan vinden. Er moet geproduceerd worden, er moet geld worden verdiend. En verder? Verder is er bij Den Ouden nooit iemand die ook maar ergens op wil reageren.

Je moet je als bedrijf toch kapot schamen dat een complete woonwijk met grote regelmaat in jouw stank zit? Je moet toch met man en macht proberen om daar zo snel mogelijk een einde aan te maken? En als dat niet lukt, jammer, maar dan zul je iets met je productieproces moeten doen. Duizenden mensen, meerdere keren per week in de stank, dat moet je als ondernemer niet willen.

Na jaren van ellende vraag ik me af hoelang het nog duurt dat boze Brouwhuizenaren de toegang tot de fabriek versperren en zelf dan maar de productie stilleggen. Dat hún geduld nog niet op is, is bewonderenswaardig.

Waarschijnlijk gaan ze dat trouwens niet doen. Omdat ze meer, veel meer fatsoen hebben dan de ondernemers achter deze stinkfabriek. Ondernemers in je stad zijn goed. Maar sommige ondernemers zou je het liefst met pek en veren terugbrengen naar de plaats waar ze vandaan komen. En dat is in dit geval niet Brouwhuis, maar dat had u al gedacht.

Huub

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden