Foto: Foto:
Huub

Boerkaverbod

  Column

De gemeente Helmond gaat het 'boerkaverbod' handhaven. Officieel spreekt de wet over 'gezichtsbedekkende kleding', maar iedereen weet wat er werkelijk mee bedoeld wordt. De gemeente gaat het handhaven en de rechtse 'deugnieten' in onze stad vinden dat tof.

Maar ja … Je zult maar thuiskomen na je werk en er blijkt dat je bezoek hebt gehad van een inbreker. Snel de politie bellen, misschien is hij nog in de buurt. En je zult maar te horen krijgen dat de politie niet meteen kan komen omdat er een mevrouw met een boerka in lijn 51 zit. Die die sluier écht niet af wil doen. Is het dan nog zo tof?

Er zijn nog honderden andere gevallen te bedenken waarbij je je afvraagt of de politie haar beperkte tijd niet beter kan besteden aan andere zaken dan aan die twee Helmondse dames met een boerka. Want echt, meer zijn het er niet. Is het niet beter om eens wat vaker in en om het Weverspark te surveilleren? Moeten die achterlijke hardrijders in de Heistraat niet aangepakt worden? Of die brommers in de Veestraat?

Ik ben tegen boerka's. Ik vind het niet passen in onze samenleving. Maar een verbod levert niks op. Het is symboolpolitiek, een oplossing voor een niet-bestaand probleem, bedoeld om de echte deugnieten in ons land en onze stad tegemoet te komen. Want natuurlijk deden die vrouwen hun sluier al af als ze tegenover hun arts zaten, en natuurlijk laten ze bij de douane, als het paspoort wordt bekeken, hun gezicht zien.

Ik ben tegen de boerka, maar ook tegen dit verbod. Het enige voordeel is dat we onze vakantie er weer lekker mee zijn doorgekomen.

Huub

Meer berichten