Foto: Foto:
Huub

Vakantie

  Column

Ik heb deze vakantie doorgebracht in eigen land. Bijna helemaal in eigen stad zelfs. En ja, dat is me geweldig goed bevallen.

Misschien nemen we er in ons jachtige bestaan niet genoeg de tijd voor, maar Helmond en omgeving zijn echt prachtig. Ik heb gewandeld op de Strabrechtse Heide, s'ochtends om een uur of zes. Ik heb gefietst in het gebied achter Deurne.

Ben bij het Toon Kortoomspad geweest, bij de prachtige Peeldorpen Helenaveen en Griendstveen. Ik heb op woensdagavond in Deurne in het centrum op een terras gezeten en ik heb musea bezocht. Het natuurmuseum in Asten, de Wieger in Deurne en natuurlijk ons eigen kasteel.

Fietsend door de stad heb ik me afgevraagd waarom ik zoveel jaren in de juli- en augustusmaanden naar Frankrijk verkaste. Voor kastelen, voor kerken?

Met het schaamrood op de kaken moest ik bekennen dat ik nog nooit in onze eigen Lambertuskerk geweest was. Met dat geweldige orgel! En ons kasteel. Nog nooit heb ik in het buitenland zo'n mooi bewaarde middeleeuwse burcht gezien. Met op dit moment ook nog eens een hele leuke expositie over hekserij in onze omgeving.

Op de vrijdagavonden was ik een trotse bezoeker van de Kasteeltuinconcerten. Zoveel mensen, zoveel gezelligheid.

En ja, er wordt wel wat geklaagd over de kwaliteit van de muziek. Het is allemaal niet hoogstaand, maar het is ook duidelijk dat niet de muziek, maar de gezelligheid hier het hoogste belang heeft.

Ik heb in ieder geval genoten. Van mijn stad. Mijn streek.

Huub

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden