Foto: Foto:
Huub

Vakantie

  Column

Nog steeds heb ik van de Traverse-bazen niet te horen gekregen dat mijn wekelijkse column zijn langste tijd gehad heeft. En dus mag ik vanaf half augustus weer lekker mopperen over van alles en nog wat. Mijn mening geven over dingen die ik, voornamelijk in het Helmondse, tegenkom.

De afgelopen jaren merk ik dat mijn wekelijkse stukje een aantal vaste lezers heeft. Mensen die het vaak met me eens zijn en mensen die dat zelden zijn. Helmond Sport-supporters maken me bij ieder kritisch stukje duidelijk dat ze 'me wel weten te vinden'. Kritiek op 'hun' club mogen ze immers alleen zelf geven. Ook onze Peter-Paul van Meerwijk, de voormalige stadspromotor, reageert met enige regelmaat. Een paar jaar geleden vond hij mijn stukje geweldig. Ik schreef toen dat hij de enige stadspromotor was die daadwerkelijk iets aan de stad had toegevoegd. Een paar maanden geleden hing hij witheet aan de lijn toen ik hem een blaaskaak noemde. En toch, ik sta nog steeds achter beide stukjes.

Een mooie reactie kreeg ik enkele weken geleden van oud-raadslid Theo van Mullekom. Hij schreef dat hij het heel vaak met mij eens was en dat ik de spijker op de kop wist te slaan als het gaat om de beschouwingen op de Helmondse politiek.

Het mooie van een column is dat het slechts een mening is. Een mening van één enkele Helmonder. Die soms de zaak extra zwaar aanzet. Om iets duidelijk te maken. Die overdrijft. Die stiekem een echte Helmond Sport-supporter is. Die houdt van deze stad. En die anoniem is? Ja. Omdat Helmond een dorp is waar iedereen elkaar kent. En waar mensen die soms op een column reageren, duidelijk maken dat het beter is dat ze je 'niet weten te vinden'.

Hoewel ik eigenlijk altijd vakantie heb, laat ik de laptop toch een paar weken dicht. Ik wens iedereen een fijne, warme, maar niet oververhitte vakantie. Tot ziens in augustus.

Huub

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden