Foto: PressVisuals.com

Komt u ook naar de opening?

  Column

Erik de Vries is wethouder Centrumontwikkeling. Hij schrijft eens per maand een column in de Traverse over het centrum van Helmond en de ontwikkelingen die daar plaatsvinden.

Vorige maand kondigde ik het hier al aan: de werkzaamheden aan het Burgemeester Geukerspark gaan in mei écht van start. Als u nu in het centrum van Helmond bent, kan het u niet ontgaan: we zijn begonnen! De eerste hekken zijn geplaatst en aannemer Mourik Groot-Ammers treft voorbereidingen voor het grondwerk.

De herontwikkeling van het oude Obragasterrein tot een fijne, groene verblijfsplek midden in het centrum van onze stad is voor mij vanaf het moment dat ik wethouder werd een belangrijke prioriteit geweest. In de eerste plaats omdat het een vrijwel unanieme wens was van iedereen die in 2016-2017 heeft meegedacht over een nieuwe invulling van het Helmondse stadscentrum. Ik zie het als een investering in de aantrekkelijkheid van het centrum. Het past in ons streven naar een levendig en compact centrum waar het goed wonen, werken, winkelen en ondernemen is. Daarnaast vind ik het park belangrijk omdat een groener stadshart helpt om de gevolgen van de klimaatverandering op te vangen. In de stad is het op hete zomerdagen nog een paar graden warmer dan buiten de stad. Groen helpt om de stad op dat soort dagen leefbaar te houden. De schaduw van de bomen zorgt dat de temperatuur niet te ver oploopt. En in het park kan regenwater gemakkelijk in de grond wegzakken. Dat voorkomt wateroverlast tijdens hoosbuien.

Natuurlijk laten we de start van de werkzaamheden niet zomaar voorbij gaan. Op dinsdag 21 mei is de feestelijke starthandeling. Dat is ook het officiële moment van de naamsverandering: van Havenpark naar Burgmeester Geukerspark. Ik hoop dat veel Helmonders dat moment met ons willen vieren. Ik nodig u, beste lezer van deze column, dan ook graag uit om aanwezig te zijn! U bent om 17.30 uur van harte welkom bij het toekomstige park, aan de zijde van het Piet Blomplein.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden