Robby Alflen


Foto: Joost van Heugten

Robby Alflen

  Column

Helmond Sport heeft vorige week trainer Robby Alflen buitengezet. Een dure grap waarschijnlijk omdat de Utrechter nog een doorlopend contract had, maar ja, je moet wat na zo'n dramatisch seizoen.

Sportief terugkijken op deze voetbaljaargang duurt niet zo lang. Het was verschrikkelijk. Op zoek naar positieve puntjes vind ik er maar twee: op de eerste plaats de supporters. Ongelooflijk dat een relatief grote groep toch steeds weer in de bus stapt op weg naar een vrijwel zekere nederlaag in een uitwedstrijd. Hondstrouw zijn ze. De sfeeractie tijdens de laatste thuiswedstrijd haalde zelfs een niveau dat de spelers op het veld in geen jaren zullen bereiken.

Ook Stijn van Gassel is een lichtpuntje in donkere tijden. De bescheiden keeper was niet alleen de best presterende speler, hij is ook het visitekaartje als Helmond Sport zich op maatschappelijk gebied presenteert. Moet er op een school worden voorgelezen? Stijn van Gassel pakt het boek. Wordt er een potje gespeeld met cliënten van ORO? Stijn is erbij. Wordt een schoolbieb geopend, heeft het ziekenhuis een activiteit of is er iets anders te doen? Stijn gaan voorop in de strijd. Een voorbeeld, zowel in als buiten het veld!

En dan volgend seizoen. Robby Alflen is dan wel geofferd, de sympathieke trainer is natuurlijk allerminst alleen verantwoordelijk voor de sportieve misère van het afgelopen seizoen. De selectie die in alle opzichten tekort kwam, is mede samengesteld onder verantwoording van Leon Vlemmings, Louis Coolen en Eric Clijnck. Het zal duidelijk zijn dat met name de hoogste verantwoordelijke van dit stel, Leon Vlemmings, zich een sportief debacle als het afgelopen seizoen niet meer kan permitteren. Anders is de Gemertenaar volgend jaar toch echt zelf aan de beurt.

Huub

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden