Foto: Joost van Heugten
Huub

Het weer

  Column

Mei is begonnen. En het is frisjes. Er zijn jaren dat je begin mei in je korte broek op een terras zit en er zijn jaren dat je eraan twijfelt of je er wel goed aan hebt gedaan dat je een maand eerder je winterjas hebt opgeborgen.

Vorige maand was het populaire tv-programma Ik Vertrek weer eens op bezoek bij de Helmondse familie Van den Hurk in Sevilla. De voormalige zonneschermenman begon jaren geleden een Bed & Breakfast in de Spaanse zon en in het programma zagen we dat hij nu ook een restaurantje heeft geopend in de fraaie binnenstad.

Als je pa en ma Van den Hurk daar zo ziet zitten, zou je misschien een tikkeltje jaloers kunnen worden. Vooral op pa trouwens, want nadat de camera's van Ik Vertrek een paar keer op bezoek zijn geweest bij het stel, vraag ik me werkelijk af hoe zijn vrouw het bij hem uithoudt. Maar goed, los van persoonlijke voorkeuren, vraag ik me ook af of zo'n stap naar de het 'altijd mooie weer' voor mij wel zo'n goede zou zijn.

Is het niet juist de winter, die het voorjaar en de zomer zo mooi maken? Zijn het najaar en de lente niet de mooiste jaargetijden die er zijn? En ben je na een hete zomer niet toe aan wat afkoeling? Vind je het niet heerlijk dat je dan zonder klotsende oksels een fietstochtje of een wandeling kunt maken? Ben je dan niet blij dat die muggen hun bloeddorstige tengels niet meer op je huid laten rusten? Dat die vervelende wespen terug gaan naar hun holletjes en dat er frisse lucht naar binnen stroomt als je je raam open zet?

Emigreren naar de zon is niks voor mij. Ik koester de seizoenen met al hun pracht en de bijbehorende narigheden. Het is wat frisjes, dat klopt, maar de zomer komt eraan.

Huub

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden