Foto: Foto:
Huub

Helmond is een goed doel!

  Column

De organisatie van het Drakenbootfestival is boos op de gemeente Helmond. Ze krijgen te weinig subsidie en daarom gaat het mooie evenement dit jaar niet door, zo dreigt de organisatie. De politiek, het CDA voorop, deed een oproep aan cultuurwethouder Antoinette Maas om 10.000 euro bij te passen, maar dat gaat Maas niet doen. Praten met de organisatie wil ze wel, meer geld komt er niet.

De organisatie van het evenement is in handen van een Rotaryclub. Doel van zo'n club is om goede doelen in de gemeenschap te ondersteunen. In de afgelopen jaren werd er ook steeds een fors bedrag overgemaakt naar doelen als De Zorgboog, het Elkerliek en de ORO. De veelgehoorde suggestie om die goede doelen niet of met minder geld te steunen, wordt door de Rotaryclub genegeerd.

Vorige week werd ik getroffen door een ingezonden brief in het ED van Niek Boselie. Hij, een medewerker van ORO, liet weten het heel jammer te vinden als het festival niet door zou gaan. Vorig jaar hadden cliënten en medewerkers van ORO samen in een boot gezeten en zeker de cliënten verheugden zich al op de nieuwe editie.

Ik denk dat Boselie, als hij mag kiezen tussen een geldbedrag voor ORO of een door ORO zelf betaalde deelname, hij kiest voor het laatste. Mensen met een verstandelijke beperking willen vooral meedoen in en aan de maatschappij. Ze hebben vorig jaar enorm veel plezier gehad toen ze met hun directeur in de boot zaten en hem na afloop nat spetterden. Daar kan geen geld tegen op.

Ik hoop dat de organisatie van het Drakenbootfestival zich nog eens achter de oren krabt. Even nadenken waarvoor je het doet. Ik snap de doelstelling van de Rotary om geld aan goede doelen te willen geven, maar als heel Helmond dat festival na vier jaar al zo heeft omarmd, dan kun je gerust stellen dat het festival zelf het mooiste goede doel is.

Huub

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden