Foto: Foto:
Huub

JIBB

  Column

Het was een mooie gebeurtenis. Feestelijk ook. JIBB en Jong Helmond Lekker Gezond, twee organisaties die zich sterk maken voor een gezonde Helmonder, fuseerden tot één. Logisch eigenlijk. Waar JIBB zich voornamelijk bezighoudt met beweging, daar richt Jong Helmond Lekker Gezond zijn pijlen vooral op een gezonde voeding. En samen zijn die twee elementen natuurlijk in hoge mate aanvullend aan elkaar als het gaat om een gezonde bevolking van onze stad.

Ik ben enthousiast. Dat was ik al. Zeker over JIBB. Wat die club bijdraagt aan de sportwereld en het bewegen in zijn algemeen in Helmond is echt fantastisch: sportleerkrachten op de scholen, ouderenvoetbal, wandelactiviteiten, beweegtuinen, sportdagen tijdens de schoolvakanties en gezamenlijke activiteiten met de lokale sportverenigingen; het is maar een greep uit het aanbod dat nog steeds groeit.

Daar waar twee clubs fuseren ligt een nieuwe naam natuurlijk voor de hand. Bovendien, zo dacht ik, zal JIBB daar wel blij mee zijn. De organisatie begon immers jaren geleden als een initiatief dat zich richtte op jeugd en jongeren. Vandaar ook de naam: Jeugd In Beweging Brengen. Maar in de loop van de tijd werden ook steeds meer activiteiten voor volwassenen en ouderen georganiseerd. En dus was die prominente 'J' niet echt meer actueel.

Toen ik de nieuwe naam zag, was ik dan ook een beetje verbaasd. In plaats van, ik noem maar wat, Helmond Gezond of Helmond in Beweging Brengen, werd gekozen voor JIBB Plus. Een gemiste kans wat mij betreft, want die 'J' van Jeugd dekt de lading allang niet meer.

Ik zal er aan moeten wennen. Gezien de mooie plannen waarover tijdens de officiële bekendmaking al werd gesproken, en gezien het ongelooflijke enthousiasme dat deze gefuseerde club nu al uitstraalt, zal dat echter zeker wel lukken.

Huub

Meer berichten