Foto: Foto:
Huub

Helmonder van het jaar

  Column

Drie kandidaten. En deze keer, gelukkig, drie échte mensen. De kandidaten voor de titel Helmonder van het Jaar heten Tommie Niessen, Peggy van de Vijfeijken en Aukje Kuypers. Prima mensen, prima kandidaten. En hoewel ik het jammer vind dat Dirk den Hollander, initiatiefnemer van Nei Skoen, niet tot de genomineerden behoort, kan ik me er in grote lijnen wel in vinden.

Wie de winnaar moet worden? Dat is wat mij betreft wel duidelijk: Peggy van de Vijfeijken natuurlijk! Al jaren is Peggy actief in de door haar geïnitieerde stichting VIPE. Al jaren zet ze zich belangeloos in en zorgt ze er, met andere vrijwilligers, voor dat mensen die geen geld hebben voor een pruik, er toch eentje krijgen. Een goed doel, zonder enig eigen voordeel, en ze kan het geldbedrag dat aan de prijs verbonden is het beste gebruiken.

Ook voor Tommie Niessen heb ik trouwens veel sympathie. Tommie is een fantastische ambassadeur voor het werken in de zorg geworden. Een boek, vlogs, blogs, Tommie timmert flink aan de weg en doet dat op een vernieuwende manier.

Aukje Kuypers tot slot is een geweldige onderneemster. Zakenvrouw van het Jaar 2018, ook nog. En een van de invloedrijkste vrouwen uit de provincie. Aukje praat goed, geen poespas, heeft duurzaamheid hoog in het vaandel en is, ondanks het succes van haar familiebedrijf, uiterst bescheiden. Een mooi mens.

De keuze voor Peggy lijkt me desalniettemin logisch. Tommie gaat voor de publieksprijs en Aukje, tja. Aukje voelt zich dan misschien Helmondse, ze woont er niet. En bovendien, het geldbedrag heeft ze niet echt nodig, lijkt me. Peggy, proficiat! Oh wacht, Huub zit niet in de jury. Da's dan weer jammer.

Huub

Meer berichten