Foto: Foto:
Huub

Helmond Sport

  Column

Om met het beperkte budget van Helmond Sport in het linkerrijtje van de Eerste Divisie te voetballen heb je een technische staf nodig die ervaren is, een groot netwerk heeft, creatief is en geluk heeft. Bij Helmond Sport heten de technisch verantwoordelijken: Louis Coolen, Robby Alflen, Leon Vlemmings en Eric Clijnk. Een mooi lijstje, alleen, de selectie die ze hebben samengesteld bakt er tot dusver niks van.

En dat is jammer. Zeker voor de supporters. Fantastisch hoe zij de club in deze sportief lastige periode steunen. Als Helmond Sport op 9 november afreist naar Kerkrade, gaan er liefst twee volle supportersbussen mee!

Die supporters laten zich ook op andere fronten horen. Toen vorige maand een Deurnese HS-supporter overleed, werd bijvoorbeeld spontaan een inzamelingsactie georganiseerd om de crematie te kunnen bekostigen. En ook tijdens de wedstrijden, die af en toe het kijken echt niet waard zijn, staat de harde kern achter de eigen spelers.

Na elf wedstrijden zonder overwinning kunnen we stellen dat de selectie van Helmond Sport vooral persoonlijkheid en ervaring mist. De wil is er zeker, er wordt hard gewerkt, maar in de Eerste Divisie winnen de echte mannen het toch nog altijd van de jongetjes. Hoe goed ze ook hun best doen.

Het is te hopen voor de technische staf dat straks, als de trainer de tijd heeft gekregen om meer automatismen in te slijpen en als de eerste overwinning het team misschien wat kleur op de wangen geeft, de laatste plaats wordt verlaten. Dat is vooral te hopen voor die hondstrouwe supporters die straks weer 25 euro neertellen voor een busreis naar Roda JC en die ondertussen ook nog een hijgende burgemeestersadem in de nek voelen als er, veroorzaakt door anderen, eens een opstootje in het stadion plaatsvindt. Kom op Helmond Sport! Vrijdag komt met Almere City een van de sterkste teams uit de competitie op bezoek. Met een begroting die meer dan het dubbele van Helmond Sport is. Wat een prachtige avond zou het zijn, voor de eerste overwinning!
Huub

Meer berichten