Foto:
Huub

De lift is kapot

  Column

De lift in De Rozenhof is kapot. Of ja, kapot, soms doet hij het niet. Eigenlijk is hij dus kapot. Woonpartners is eigenaar van dit complex waar ouderen wonen. En ouderen, dat weten we allemaal, hebben die lift vaak nodig. Die moet het dus gewoon doen.

Het Eindhovens Dagblad stelde de problemen in De Rozenhof tijdens de vakantie aan de kaak. Bewoners gaven aan hoe vervelend die kapotte lift is. Woonpartners, zo bleek uit het artikel, had een mooie excuusbrief in de hal gehangen. Waarin ze aangaf dat een oplossing nog wel even op zich zou laten wachten.

Een verhuurder, ook een sociale verhuurder, vraagt huur. In ruil daarvoor wordt een 'woonproduct' geleverd. Als je dan een woonvoorziening voor ouderen maakt, is een goedwerkende lift een absolute noodzaak. Als die lift onverhoopt kapot gaat, zorg je er als de wiedeweerga voor dat dat ding weer werkt. Beter nog is het om twee liften in een dergelijk complex aan te brengen, zodat mensen altijd van boven naar beneden en omgekeerd kunnen.

Woonpartners doet er goed aan om de excuusbrief te vervangen door het nemen van haar verantwoordelijkheid. Die lift laten maken en ondertussen werken aan een oplossing die ervoor zorgt dat mensen altijd, zonder trap, van en naar hun woning kunnen. Wie huur vraagt, heeft een verantwoordelijkheid. Het zou Woonpartners sieren als ze die zouden nemen.

Huub

Meer berichten