Foto: PressVisuals.com
Erik de Vries

Levendige evenementenstad

  Column

Erik de Vries is wethouder Centrumontwikkeling. Hij schrijft eens per maand een column in de Traverse over het centrum van Helmond en de ontwikkelingen die daar plaatsvinden.

De zomer loopt langzamerhand naar het einde. Een van de leuke dingen aan de zomer vind ik dat er veel te doen is in het centrum van Helmond. Wat een mooie evenementen hebben we gehad! Ik noem een paar grote, zonder al die kleinere initiatieven tekort te willen doen: het Drakenbootfestival gecombineerd met Foodstock; de voorjaarskermis en de zomerkermis; de Kennedymars die dit jaar voor het eerst dwars door het Helmondse centrum kwam; zeven vrijdagen met Kasteeltuinconcerten. Al die evenementen trekken vele duizenden bezoekers naar de stad. Bij een aantal evenementen ben ik zelf aanwezig geweest. Soms als wethouder en met een officiële rol; zo heb ik dit jaar voor het eerst de zomerkermis geopend. Maar meestal was ik er gewoon als inwoner van Helmond. Ik kan erg genieten van de gezellige drukte in de stad, de volle terrassen en de gemoedelijke sfeer die Helmond zo kenmerkt. Dát is precies de levendigheid die ik zo graag zie in ons centrum!

Een van de doelen van het Centrumperspectief is het terugbrengen van de levendigheid in de stad. Evenementen brengen sfeer en gezelligheid en zijn onmisbaar om het centrum levendig te houden. Maar zij kosten ook geld. Voor de organisatie is het niet altijd makkelijk om de begroting sluitend te krijgen. Evenementenorganisaties doen dan ook geregeld een beroep op de gemeente om subsidie te krijgen. Het nieuwe stadsbestuur heeft besloten om het subsidiebudget voor evenementen flink te verhogen. Er is de komende jaren drie keer zo veel geld beschikbaar als de afgelopen jaren. Op die manier geven we al die evenementenorganisaties, vaak grotendeels bestaand uit zeer betrokken vrijwilligers, een extra steuntje in de rug. En hopen we op nog meer leuke, creatieve ideeën zodat de stad volgend jaar nog meer mooie evenementen op de kalender heeft staan.

Meer berichten