Foto: PressVisuals.com
Foto: PressVisuals.com (Foto: PressVisuals.com)
Erik de Vries

Volop nieuwe plannen

  Column

Erik de Vries is wethouder Centrumontwikkeling. Hij schrijft eens per maand een column in de Traverse over het centrum van Helmond en de ontwikkelingen die daar plaatsvinden.

Een paar weken geleden is het nieuwe college van burgemeester en wethouders aangetreden. Ik ben heel blij dat ik daar opnieuw deel van mag uitmaken met ook weer het centrum in mijn portefeuille. Ik blijf me dus bemoeien met alle zaken die het centrum aangaan. En blijf ik u ook maandelijks via deze column op de hoogte houden.

We hebben volop plannen voor het centrum. Helmond is een stad waar hard gewerkt wordt. In zo'n stad moeten mensen ook kunnen genieten. En waar kan dat beter dan in het centrum? We gaan door op de weg die we met het Centrumperspectief zijn ingeslagen: een aantrekkelijk, compact én groen centrum. Wat gaan we de komende jaren doen? In vogelvlucht een aantal belangrijke onderwerpen.

· Het Havenpark is en blijft ons paradepaardje. De aanleg start nog dit jaar. De gemeenteraad beslist binnenkort waar in het park er ruimte is voor woonbebouwing.

· Meer ruimte voor wonen in het centrum; door bijvoorbeeld kantoorpanden om te bouwen tot appartementen en wonen boven winkels te stimuleren.

· Aantrekkelijker maken van de aanloopstraten naar het centrum door bijv. wonen op de begane grond toe te staan.

· Meer geld voor onderhoud om het centrum schoon en aantrekkelijk te houden.

· We streven naar een liefst autovrije maar minimaal autoluwe Kanaaldijk NW. Daarbij moeten we wel goed bekijken wat dat betekent voor het verkeer in de omliggende straten.

· Er is geld beschikbaar om nieuwe initiatieven van ondernemers in het centrum een steuntje in de rug te geven en de leegstand aan te pakken.

Plannen genoeg. Op weg naar levendige centrum waar het goed wonen, werken, ondernemen en verblijven is. Reken maar dat ik daar de komende vier jaar wederom heel erg mijn best voor ga doen!

Meer berichten