Foto:
Huub

Ons nieuwe college

  Column

Ze zijn begonnen! En dat duurde toch nog best lang. Raar eigenlijk. Zelden konden de wethouders in Helmond het zo goed met elkaar vinden als deze keer. Maar goed, ze zijn er en ze zijn aan het werk.

Oh, oh, wat vinden ze elkaar aardig. Misschien wel wat té aardig. Antoinette en Gaby gaan ongetwijfeld regelmatig stadten. Samen een nieuw, wit jasje kopen. En Erik en Harrie drinken op vrijdagavond graag samen een biertje in Lokaal42. Jos vinden ze ook allemaal een toffe peer. Hij gaat dan wel niet mee op stap in Helmond, maar als hij jarig is rijden ze gezellig samen naar Heeze. En bij de Brabantse Dag nodigt hij ze ook allemaal uit. Cathalijne moet nog een beetje wennen, maar deze van oorsprong Somerense voelt zich ongetwijfeld snel thuis bij dit gezelligheidscollege.

Ik weet nog niet wat ik ervan moet vinden, mensen. Moet er eigenlijk niet een beetje spanning in zo'n college zitten? Moeten mensen elkaar niet scherp houden? En moeten sterke fracties hun bewindspersonen niet stevig herinneren aan de idealen waar ze voor staan? Gebeurt dat bij deze coalitie, bij deze, op het oog niet bijster sterke fracties? Moet er eigenlijk niet in elk college een politieke vos als een Frans Stienen zitten, of een type Peter Tielemans, die je steeds in de gaten moet houden of hij niet té ver buiten de lijntjes kleurt?

Het nieuwe college heeft de economische wind mee. Daarom zijn de eerste plannen vooral positief. Meer geld naar van alles en nog wat. Ondertussen lijkt het eerste inhoudelijke plan al op een zeperd uit te draaien omdat de uitbreiding van BZOB alleen in het eigen theekransje is besproken, maar nog niet daarbuiten.

Huub gaat het kritisch volgen. En oh ja, hij wenst het hele college en vooral Harrie van Dijk heel veel succes. Het lijkt erop dat de portefeuilles verdeeld zijn toen hij even een biertje was bestellen…

Huub

Meer berichten