Huub

Robby Alflen

  Column

Robby Alflen is de nieuwe trainer van Helmond Sport. En dat is goed nieuws. Een ervaren Utrechter met een positieve voetbalvisie, standvastig en iemand die weet wat het publiek graag wil zien. Alflen mag de komende twee jaar proberen om Helmond Sport weer een beetje op de voetbalkaart te zetten, na de teleurstellende prestatie die Roy Hendriksen wist neer te zetten.

Alflen, Coolen en Vlemmings. Dat worden de drie mensen die de weg naar een vol nieuw stadion moeten plaveien. Dat nieuwe stadion komt er, maar als het voetbal blijft zoals het was, zal het vooral gevuld worden met lucht. Sponsors en publiek komen graag naar een leuk stadion, maar niet als er beroerd voetbal in gespeeld wordt.

De vernieuwing aan de technische en organisatorische top was noodzakelijk. Maar we zijn er nog niet. Het wordt nu ook tijd om op bestuurlijk vlak stappen te zetten. Dit bestuur lijkt niet in staat om de uitdagingen voor de komende jaren vorm te geven. Philippe van Esch is een bijzonder aardige man, maar de voorzitter heeft twee nadelen: op de eerste plaats is hij de belangrijkste sponsor, op de tweede plaats een matig bestuurder. Ook de rest van het bestuur mist visie, vernieuwend vermogen en daadkracht. Ari de Kimpe is vooral supporter, Hans van der Maat is boekhouder en weet alleen op een goede dag dat voetbal met elf mensen gespeeld wordt en ook nieuweling Willem van Zantvoort staat nu niet bekend als een vernieuwend bestuurder met verstand van voetbalzaken.

Nu de bezem door de betaalde top is gegaan mag diezelfde bezem door het bestuur. Helmond kent genoeg jonge, ambitieuze ondernemende mensen die in een BVO een mooie uitdaging zien. Hans Schapenk zou een ideale kartrekker zijn, Aukje Kuijpers, Igor van Hooff of Jeroen Driessen ook. Kom op bestuurders, zet de trots even aan de kant, ga op zoek en maak plaats. Helmond Sport is toe aan een nieuwe stap!

Huub

Meer berichten