Huub

Brillen…arghhhhhhh

  Column

Op zoek naar een leuke bril? In het centrum van Helmond. Lukt dat? Nou, dat lukt! Man, man, wat een overkill! Las ik vorige week in het ED nog dat er een soort van verkoper is aangesteld die nieuwe ondernemers naar het centrum moet halen, misschien is het ook een idee om iemand aan te stellen die nieuwe opticiens met dergelijke plannen met harde hand de deur wijst.

Eerst op de Steenweg, Stephan. Van het ietwat duurdere soort, wat luxer, wat sjieker en daarmee ook een eigen publiek bedienend. Het kan. Maar loop dan eens door de Veestraat en de Passage. Arghhhhhh. Eerst een soort Aldi onder de opticiens, Eyes and More. Paar modelletjes, vaste prijs, niet te moeilijk, maar dat 'More' is ver te zoeken. Dan de bekende ketens. Specsavers, Pearle en Eyewish. Zoek de verschillen, ik zie ze niet. Ja, bij de ene krijg je een tweede bril gratis, bij de andere een zonnebril op sterkte en bij de derde je leeftijd in korting. Prima voor een boekhouder, maar ik heb moeite om tussen de bomen het bos te ontdekken.

Maar we zijn er nog niet. Eyelove, ja die, zag ook nog wel een gat in de Helmondse brillenmarkt. Ongelooflijk, zou je zeggen, maar het maakt nog maar eens duidelijk dat de winsten die op een eenvoudige bril, een noodzakelijk kwaad als je ogen het om wat voor reden dan ook niet optimaal doen, kunt maken.

En dacht u dat Hans Anders in Helmond zou ontbreken? Nee, hoor. In de Kerkstraat. En als je dan even doorloopt komt je vanzelf bij Bogaerts, een oude naam op brillengebied in Helmond, maar inmiddels al lang overvleugeld door de commerciële aasgieren.

Als u trouwens liever in uw eigen dorp of wijk een bril koopt, geen probleem hoor. Bijna elk wijkwinkelcentrum is ook voorzien van een opticien. Pfffff. Misschien kunnen we een oogboulevard beginnen. Op het industrieterrein, wat mij betreft, maar ja, ik heb dan ook geen bril nodig. Gelukkig!

Huub

Meer berichten