Huub

Hé Heistraat

  Column

Er wordt weer flink gebouwd in de Heistraat. Op een aantal braakliggende terreinen worden woningen gebouwd die, zo zien we op de reclamezeilen, verhuurd gaan worden door het Eindhovense Woonbedrijf.

Met Woonbedrijf gaat een relatief nieuwe aanbieder op de Helmondse huurmarkt zich nadrukkelijker profileren. Volksbelang, Woonpartners, Compaen en Wocom zijn de sociale volkshuisvesters die al vele jaren de Helmondse huurders voorzien van woningen. WoCom is qua woningbezit met ongeveer 8.500 woningen de grootste van die verhuurders, Compaen met 3.500 woningen de kleinste. Met Woonbedrijf komt er een grote speler bij op het Helmondse bord. Zo'n 32.000 woningen heeft de fusieclub inmiddels in bezit, het overgrote merendeel in Eindhoven.

Vraag is of we in Helmond blij moeten zijn met deze toevoeging. Een logische toevoeging trouwens omdat de reserves van zeker de kleinere corporaties dusdanig krap zijn geworden dat het bouwen van nieuwe huizen steeds moeilijker wordt. Maar blij? Woonbedrijf vertoont nog allerlei arrogante trekjes die de sociale huursector in de voorbije jaren een slechte naam bezorgden. Het patserige kantoor, midden in het Eindhovense centrum, steekt schril af tegen de huisvesting van de Helmondse corporaties. De bestuurder, Ingrid de Boer, ligt al jaren onder vuur omdat ze een salaris verdient dat zo'n beetje het dubbele is van wat haar Helmondse collega's verdienen, een salaris overigens waar je op zichzelf soms ook al vraagtekens bij kunt stellen.

En dan de huurders. Zijn die tevreden over deze grote dienstverlener? Nou, ook dat valt tegen. Kijk maar eens naar hun Facebookpagina en praat maar eens met vertegenwoordigers van de huurdersbelangenverenigingen. Vraag ze naar de leiderschapsstijl van de bestuursvoorzitter. Het zijn geen vrolijke verhalen die je dan hoort.

Hé Heistraat, staat er op de reclamezeilen. Misschien moeten we zeggen: Hé huurders, let een beetje op! Woonbedrijf zet vaste voet op de Helmondse huurmarkt.
Dat hoeft niet per se verkeerd te zijn, maar huurders: 'let op uw saeck' én op uw belangen.

Huub

Meer berichten