Huub

Van den Bunder

  Column

Marcel van den Bunder stopt aan het einde van dit seizoen als algemeen directeur van Helmond Sport. En dat leidde afgelopen week tot een fraai toneelstukje. 'Ik heb zelf aangegeven dat ik wilde stoppen', vertelde Van den Bunder aan het ED. En Philippe van Esch, bestuursvoorzitter van de voetbalclub, speelde het spel mooi mee. 'We hadden gehoopt op meer stabiliteit', zo jokte hij.

Van den Bunder kwam vorig jaar in dienst van Helmond Sport. Hoewel zijn blazoen bij Roda JC toch al een aardig krasje had opgelopen, leek hij nauwelijks geleerd te hebben van het verleden. In no-time had hij problemen, zowel aan de 'kantoorkant' van het stadion als aan de 'voetbalkant'.

Omdat ook supporters én sponsors ontevreden waren over de directeur, lag een vertrek voor de hand.

Van den Bunder gooit het er nu op dat hij het stadiontraject zo interessant vond dat hij zich op die markt wil storten. Een markt die er niet is. Bovendien zou je zeggen dat de stadionklus juist nu, nu de financiële kogel door de kerk is, pas écht leuk wordt. Overleggen met onderwijs, clubs op de Braak en gemeente, en samen concreet invulling geven aan een mooie samenwerking in een nieuwe omgeving.

Een mooiere uitdaging kun je je bijna niet voorstellen in de wereld van het betaalde voetbal. Het is duidelijk dat Van den Bunder en Van Esch samen gekozen hebben voor de sjiekste oplossing.

Belangrijkste voor Helmond Sport is dat er nu ruimte komt voor een nieuwe directeur. En het is te hopen dat Philippe van Esch, die tot nu toe niet al te gelukkig is geweest bij de aanstelling van mensen op vitale functies, zich goed laat adviseren op zijn zoektocht naar een verbinder, een doener, een alleskunner. Op de Braak ligt een prachtige uitdaging.

Te mooi voor weer een directeur van het niveau Glaudemans of Van den Bunder.

Huub

Meer berichten