Huub

Mo of Nathalie?

  Column

Hoe zou dat gegaan zijn, daar bij de PvdA? Mohammed Chahim, van wie bekend is dat hij heel graag wethouder wil worden, stond eigenlijk al geruime tijd vast als de aanstaande lijsttrekker van de partij. Helemaal onomstreden was dat trouwens niet, omdat Mo al twaalf jaar in de raad zit.

Een politiek talent dat maar niet door wil breken. Maar als je vernieuwing wilt, moet er ook iemand zijn die die vernieuwing vorm kan geven. En die was er niet.

Tot vorig jaar plots de naam van Nathalie Peijs opdook. Nathalie was lang actief als ambtenaar in de gemeente Helmond. Weet als geen ander hoe de ambtelijke hazen huppen en besloot een jaar geleden de zekerheid van haar werknemerschap te verruilen voor de uitdaging van het bestaan van een zzp'er. En Nathalie wil de lokale politiek in. Bij de PvdA.

Wie het interview bekijkt dat Nathalie gaf aan Dit Is Onze Wijk, zal meteen zien dat Helmond blij mag zijn met deze politieke nieuwkomer. Welbespraakt, sociaal, aardig en inhoudelijk sterk. Ze heeft ongetwijfeld indruk gemaakt tijdens haar 'sollicitatiegesprek' voor de lijst. Zoveel indruk dat ze zelfs een positie kreeg boven Mirjam van der Pijl die, als de uitslag heel slecht uitvalt, door die keuze wel eens buiten de boot zou kunnen vallen. Toch weet ik zeker dat er mensen in de commissie zaten die zich hardop hebben afgevraagd of het niet beter was als Nathalie die nieuwe lijsttrekker zou worden.

Misschien wilde ze het zelf niet hoor, dat kan, maar als dat niet het geval is, denk ik toch dat de partij een grote kans heeft laten lopen. Nathalie Peijs wordt wat mij betreft hét gezicht van de nieuwe PvdA.
En een mooie toevoeging aan de Helmondse raad.

Huub

Meer berichten