Huub

Carnaval, voor iedereen?

  Column

Carnaval is een feest voor iedereen. Een feest waar rangen en standen wegvallen, waar iedereen net zo veel lol mag maken. Mooi! Volgend weekend is het weer zo ver. Zin in?

Mijn kinderen hebben er in elk geval geen zin in. En ik snap dat. Ik was vroeger ook niet zo'n feestneus. Of ik had geen carnaval nodig om feest te maken, dat kan ook.

Ik kan me van mijn eigen schooljaren vooral de vrijdagen voor carnaval herinneren. Verschrikkelijk vond ik die. En verdomd, mijn kinderen zijn wat dat betreft precies hetzelfde.

In de week voor carnaval begint het al. Buikpijn, hangerig, zeurderig. Wat willen jullie aantrekken, probeert mijn vrouw nog steeds zo vrolijk mogelijk. Maar ze willen helemaal niks aantrekken. Of ja, niks, niks raars in ieder geval.

En dit jaar is het helemaal een drama want nu moeten ze op woensdag al een 'rare hoed' en op donderdag 'raar haar' hebben op school. Om zo alvast goed in de stemming te komen voor die vrijdag, de ergste schooldag van het jaar.

Met de juf die ongemakkelijk gek doet, met zo'n prins carnaval waarvoor de hele wereld aan de kant moet en met dat hossen.

Een uur lang met een hoop herrie in de gymzaal wachten tot je een prop serpentines in je neus geduwd krijgt.

Leuk, man.

Ik kan niet wachten tot het vrijdagmiddag is.

Dan zit de carnaval er weer op. Voor ons gezin tenminste.

Carnaval is een feest voor iedereen, die dat wil.

Maar wij slaan - weer - een keertje over.

Alaaf!

Huub

Meer berichten