Foto: PressVisuals.com
Erik de Vries

Samen werken aan Helmond Centrum

  Column

Erik de Vries is wethouder Centrumontwikkeling. Hij schrijft eens per maand een column in de Traverse over het centrum van Helmond en de ontwikkelingen die daar plaatsvinden.

Het jaar 2017 loopt alweer ten einde. De Sint is terug naar Spanje en de kerstdagen komen eraan. De dagen zijn kort, de avonden lang en donker. In het centrum van onze stad vind ik dit altijd de gezelligste tijd van het jaar. Etalages zijn mooi aangekleed, straten zijn versierd en overal staan kerstbomen met veel lichtjes. Dat zorgt voor een bijzondere sfeer.

Die bijzondere sfeer creëren we samen: ondernemers, Helmond Marketing en de gemeente. Zo heeft Helmond Marketing dit jaar bijvoorbeeld in samenwerking met centrumondernemers de Sinterklaasplattegrond gemaakt. Bezoekers aan het Kasteel van Sinterklaas konden profiteren van aanbiedingen van winkels en horecagelegenheden in het centrum. Op die manier verbinden we het Kasteel van Sinterklaas meer met het centrum en hopen we dat bezoekers aan het Kasteel ook naar ons centrum komen.

Een ander voorbeeld is de ijsbaan die in de kerstvakantie op de Markt ligt. Bij zo'n ijsbaan komt veel kijken: van ijsmachines tot schaatsverhuur en van koek en zopie tot het verplaatsen van de weekmarkt. Dat lukt alleen als alle betrokken partijen één doel voor ogen hebben en daar gezamenlijk naar toe werken.

Dit zijn maar twee voorbeelden van de manier waarop we extra beleving in het centrum realiseren. Er is veel meer. Denk aan de extra koopavonden en koopzondagen, de kerstbomen in het kanaal en de Halloweentocht van eind november.

Allemaal met als doel een aantrekkelijk centrum te creëren waar het goed wonen, werken, winkelen en uitgaan is.

Ons werk is nog niet af; in 2018 gaan we er gewoon mee door. Evenals met alle andere plannen voor ons centrum, zoals de aanleg van het Havenpark.

Maar eerst gaan we de kerstperiode in. Ik wens u alvast fijne feestdagen en een goed nieuwjaar!

Meer berichten