Foto: PressVisuals.com
Erik de Vries

Volle kracht vooruit met 't Havenpark!

  Column

Erik de Vries is wethouder Centrumontwikkeling. Hij schrijft eens per maand een column in de Traverse over het centrum van Helmond en de ontwikkelingen die daar plaatsvinden.

Vorige maand schreef ik op deze plek heel trots te zijn op het ontwerp voor ons nieuwe Havenpark. Op dat moment had ik de eerste plaatjes al gezien, maar u nog niet. Inmiddels is het plan openbaar. De afgelopen weken hebben we het op verschillende plaatsen gepresenteerd: bij de ondernemers in het centrum, tijdens een informatiebijeenkomst voor inwoners en bij de gemeenteraad. Ook in de media zijn diverse publicaties verschenen. En kan ik niet anders dan heel blij zijn met de enthousiaste reacties die we hebben gekregen!

Natuurlijk zijn er nog zaken die uitgezocht moeten worden en duizend details waar we naar moeten kijken. Maar in grote lijnen is iedereen het er wel over eens dat het Havenpark een aanwinst is voor Helmond. En dus zeg ik: volle kracht vooruit! Ik vind het belangrijk om het Havenpark zo snel mogelijk aan te leggen.

Ten eerste omdat het een belangrijke wens is van vrijwel iedereen die vorig jaar heeft meegedacht over het Centrumperspectief. En ten tweede omdat ik u, de inwoners van Helmond, wil laten zien dat we serieus werk maken van ons centrum. Dat het Centrumperspectief méér is dan 60 bladzijden papier. We gaan het ook echt uitvoeren, te beginnen bij het Havenpark!

Natuurlijk moeten we daarnaast nog kijken naar de verkeersstromen in het centrum en is er nog geen exact beeld van de inrichting van de Watermolenwal en het huidige Speelhuisplein. De inrichting van het park hoeft daar alleen niet op te wachten. Het park is wat mij betreft een echte 'no-regret' maatregel: een maatregel waar we geen spijt van zullen krijgen, hoe de verdere omgeving er uiteindelijk ook precies uit gaat zien. Volle kracht vooruit dus, zodat in 2018 de schop in de grond kan!

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox