Foto: Joost van Heugten

Het ED en de burgemeester

  Column

'Hoe vaak bent u nog met elkaar in gesprek? Maak van 2017 het jaar van het gesprek. En begin daarin bij uzelf. Ga, ga in gesprek. Met één van die ruim 90.000 Helmonders. Wie u ook tegenkomt: Ze zijn het allemaal waard.'

Behalve mijn aanstaande buren dan, moet Elly Blanksma er stiekem bij gedacht hebben toen ze op 15 januari van dit jaar bovenstaande woorden sprak bij de Helmondse Rotary.

Onze burgemeester wil dat haar inwoners het gesprek aangaan, maar kiest er zelf voor om bij onenigheid met haar nieuwe buren over een schutting een advocaat in te schakelen.

Nu, nu het Eindhovens Dagblad erover gepubliceerd heeft en de gemeenteraad er met haar over in gesprek is geweest, nu gaat ze praten met de buren.

Het ED bestaat bij de gratie van de eigen regioredactie. Haar bestaansrecht haalt de krant uit het brengen van lokaal nieuws uit de dorpen, de stad en de wijken. Waar ze correspondenten hebben, waar ze zelf wonen.

Ze maken deel uit van de samenleving en het is hun professie om de geluiden die ze daar horen op te pikken, te beoordelen op nieuwswaardigheid en om dit nieuws vervolgens zo eerlijk mogelijk te brengen.

Het ED krijgt nu het verwijt dat er met de berichtgeving over de onsmakelijke burenruzie is getreden in het privédomein van de burgemeester.

Vooral gezien haar eigen profilering is dat flauwekul. Een burgemeester die zo hamert op zaken als fatsoen, integriteit en het samen in gesprek gaan, heeft wel degelijk wat uit te leggen als ze zo met haar buren over straat rollebolt.

Het is een slechte zaak dat ook deze misstap weer achter gesloten deuren is afgehandeld.

Huub

Meer berichten