Foto: Joost van Heugten
Huub

Beeld bij Traverse?

  Column

Er komt een groot beeld, deels in 'de kanaal', naast de Traverse. Ik vind het niet mooi, maar als ik het ED moet geloven zien veel Helmonders het wel zitten. En dus zal er een wedstrijd komen waarin de meest 'gewone' Helmonder als model voor deze grote Hercules wordt uitgekozen en zullen we ons na een paar jaar allemaal afvragen wat ook alweer die vijf lijnen weer betekenen die dat beeld als een soort overspanning over de Traverse vasthoudt.

Misschien ben ik er te bescheiden voor, maar ik vind het beeld veel te groot en veel te opvallend, zeker naast het kasteel. Geef het mooiste monument van de stad een beetje ruimte en zet er niet zo'n mega beeld naast, zou ik zeggen. Bovendien, moeten we niet eerst die Traverse (weer) 'n beetje fatsoeneren? Die twee staafmixers staan er bijvoorbeeld al sinds 2014 meer stof dan wind te vangen. Ze stonden nog nergens in een stedelijke omgeving, voordat de wethouders Tielemans en Houthooft ze in Helmond lieten plaatsen. 

Ondertussen weten we waarom ze niet in andere steden staan. Omdat dat niet kan! Die dingen moeten motorisch worden opgestart en ze schakelen uit als het maar een beetje begint te waaien omdat ze anders teveel lawaai maken. Ik heb de berekeningen niet gezien, maar ik weet wel zeker dat ze meer geld hebben gekost dan ze aan energie hebben opgeleverd. 

Een andere noviteit was de verlichting van de bloembakken. Sinds 2015 is die verlichting al kapot. Misschien moeten we eerst daar wat geld aan uitgeven. Verlichting maken, staafmixers eruit of laten werken. En dan nog eens goed kijken naar dat kunstwerk wat mij betreft. Of het geld besteden aan andere culturele doelen zoals het H2O festival of Impact.

Huub

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox