Logo nieuwsblad-traverse.nl


Foto:
Column Huub

De laatste Huub?

  Column

Begin 2016. Toen schreef ik mijn eerste ‘Huubje’. Waarin ik vroeg om me vooral niet te serieus te nemen. Dat deed en doe ik immers zelf ook niet. Vijf jaar later schrijf ik nu nummer 238. Mijn laatste. In ieder geval voor de Traverse.

Lezers: bedankt! Ik vond het leuk om jullie reacties te ontvangen. Soms heel boos, soms heel dankbaar en complimenteus. Het hoort bij het leven van een columnist. Soms zijn je lezers het met je eens, soms helemaal niet. Dat ze je in dat laatste geval soms agressief benaderen, dat schijnt er in de huidige tijd bij te horen.

Ik heb in al die tijd mijn anonimiteit gehandhaafd. Dat ga ik ook doen nu, op initiatief van mijn hooggewaardeerde eindredacteur, een honderdtal columns binnenkort in boekvorm wordt uitgebracht. Leuk is dat! Honderd Huubjes in een paperback.

Voor iets van een tientje te koop in de lokale boekhandel. Ze zullen niet als warme broodjes over de toonbank vliegen, is mijn verwachting.

Maar mocht er iets substantieels aan mijn strijkstok komen te hangen, dan maak ik de opbrengst via de uitgever graag over aan de Helmondse Voedselbank.

Of ik in de toekomst op een ander platform te lezen zal zijn, daarover is nog geen ei gelegd.

Maar eerlijk is eerlijk, dat ei wordt momenteel wel zo’n beetje bevrucht, dus het zou zomaar kunnen. Meer nieuws daarover volgt spoedig.

Helaas niet meer in de Traverse. Die vandaag voor het laatst van de pers is gerold. Dit was dus de laatste Huub. In ieder geval voorlopig.

Huub

Meer berichten