Logo nieuwsblad-traverse.nl


Foto:
Column Huub

Helmond Sport

  Column

In het verleden heb ik hier al eens vaker aandacht besteed aan Helmond Sport. Kritisch soms, en dat vonden de die-hard supporters niet altijd leuk. Ik vind dat jammer. Wie in een kritiekloze omgeving functioneert, wordt immers nooit beter. Als iets niet goed gaat, of als, bijvoorbeeld de dienstdoende journalist van het ED vindt dat iets niet goed gaat, dan moet hij dat kunnen schrijven. Dat mag je vervelend vinden, maar realiseer je wel dat kritiek mensen en organisaties ook scherper kan maken en dat kritiek dus op den duur vaak leidt tot betere prestaties.

Dat wil niet zeggen dat je niet op z’n tijd ook een compliment mag maken. Dat Helmond Sport op dit moment een compliment verdient, dat mag duidelijk zijn. Er lijkt bestuurlijke rust nu de komst van het nieuwe stadion definitief is. Met William Verkoelen is bovendien een supporter van het eerste uur toegetreden tot het bestuur, waarmee de band met de achterban versterkt is.

En dan het voetbal. Man, man, wat een verademing. Wil Boessen laat Helmond Sport voetballen op een manier waarop bijvoorbeeld het armetierige PSV het graag zou willen. Met veel druk, aanvallend voetbal en met een frisse, enthousiaste uitstraling. Natuurlijk gaat nog niet alles goed. Natuurlijk is het lastig om de concentratie die dit speltype vereist negentig minuten te laten zien en natuurlijk hebben niet alle spelers de bagage om dit een hele competitie vol te houden. Maar als dit de contouren van het nieuwe Helmond Sport zijn, dan ziet de toekomst van de club er weer een stuk beter uit.

Met het kleinste spelersbudget van het betaalde voetbal laat Helmond Sport zien dat met een juiste instelling, goede samenwerkingspartners (KV Mechelen en VVV-Venlo) en een stabiel bestuur, de ellende van de laatste jaren kan worden verdreven. Mijn complimenten!

Huub

HUUB

Meer berichten