Mooie ontwikkelingen in het centrum


Foto:
Erik de Vries

Mooie ontwikkelingen in het centrum

  Column

Erik de Vries is wethouder Centrumontwikkeling. Hij schrijft eens per maand een column in de Traverse over het centrum van Helmond en de ontwikkelingen die daar plaatsvinden.

Vorige week sprak ik digitaal met een aantal retail- en horecaondernemers. Het gesprek was bedoeld om te luisteren naar hun verhalen, te horen waar ze in deze lastige tijden tegenaan lopen en ze een hart onder de riem te steken. Vooraf verwachtte ik een moeilijk gesprek; de meeste winkels en alle horeca zijn immers al maanden gesloten en veel ondernemers hebben het moeilijk. Maar ik werd positief verrast door hun optimisme en vindingrijkheid. Veel van hen zijn volop bezig met nieuwe plannen. Ter plekke werden afspraken gemaakt om samen op te trekken. Geweldig om die veerkracht te zien! Als die plannen de komende maanden werkelijkheid worden heb ik het volste vertrouwen in de toekomst van ons centrum!

Ook bij de gemeente zitten we niet stil. Voor 2021 staat een groot aantal projecten op stapel die bijdragen aan een levendig centrum waar het goed wonen, werken, ondernemen en ontspannen is. Een paar voorbeelden: voor de zomer wordt in het Burgemeester Geukerspark de Verhalenspeeltuin geopend. Ook het horecapaviljoen is in de loop van dit jaar klaar. Het bouwbord voor De Weef, het appartementencomplex aan het kanaal, is geplaatst. De bouw begint dit jaar. Met de renovatie van woonbuurt De Waart is al eerder begonnen. In 2021 start de herinrichting van de openbare ruimte.

We maken ook al plannen voor de jaren daarna. Zo bekijken we dit jaar hoe de Kop van de Markt beter ingericht kan worden met ruimte voor terrassen, de weekmarkt en een waterspeelplein. Verder werken we aan een visie op het Stationskwartier waar we kansen zien voor een combinatie van wonen en werken. En we maken een plan voor het zichtbaar maken van de Aa in een groter deel van het centrum. Kortom, mooie ontwikkelingen die het centrum de komende jaren alleen maar sterker maken!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden