WC De Bus


Foto:
Column Huub

WC De Bus

  Column

Corona beheerst ons leven steeds meer. De lijst met dingen die we allemaal niet meer mogen, wordt elke dag langer. En met de vaccinatiestrategie van het kabinet in het achterhoofd, lijkt de vrees gerechtvaardigd dat we nog tot minstens het einde van dit jaar in de ellende zitten.

Gelukkig zijn er af en toe ook lichtpuntjes. Bijvoorbeeld berichten in de krant die laten zien dat mensen er in deze moeilijke tijden voor elkaar zijn en aan elkaar denken. Een mooi voorbeeld vond ik het gebaar van Gerard Bouwmans van de Plus supermarkt in winkelcentrum De Bus. Zijn collega van Primera De Luifel zat begin dit jaar met een flinke lading agenda’s van 2021 in haar maag. Hoe langer de lockdown duurt, hoe groter de kans dat ze ermee blijft zitten en ze uiteindelijk bij het oud papier moet meegeven.

Wacht, dacht Gerard. Als ik nou een kleine tafel in mijn winkel zet, waarop De Luifel die agenda’s kan verkopen, dan helpen we elkaar. Een mooi gebaar. Natuurlijk niet helemaal in lijn met de regels, maar goed. Hij zet ook weer niet de hele inventaris van De Luifel binnen, maar alleen een paar agenda’s. Ik zag er geen kwaad in. Integendeel.

De gemeente Helmond dacht helaas anders over deze collegiale vriendendienst in coronatijd. In een reactie in het ED zegt de gemeente dat ze ‘de naleving van de coronaregels heel serieus neemt met het oog op gezondheidsrisico’s.’

Heeft de gemeente gelijk? Ja! Op papier tenminste. Aan de andere kant was het prettig geweest als ze in het Stadskantoor even hadden gedaan alsof ze de krant niet gelezen hadden. Even de andere kant uitkijken. Even een hand over het hart. Helaas, regels zijn regels. Zelfs als kleine ondernemers het water tot aan de lippen staat.

Huub

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden