Lichtpuntje


Foto:
Erik de Vries

Lichtpuntje

  Column

Erik de Vries is wethouder Centrumontwikkeling. Hij schrijft eens per maand een column in de Traverse over het centrum van Helmond en de ontwikkelingen die daar plaatsvinden.

Mijn column van december vorig jaar sloot ik af met de hoop dat 2021 voor ons allemaal een beter jaar zal zijn. Intussen heeft het kabinet bekendgemaakt dat de huidige lockdown in elk geval nog tot 9 februari duurt. Hoe het daarna verder gaat is hoogst onzeker, maar het is een illusie om te denken dat we snel van alle beperkingen af zullen zijn. Dat gaat nog maanden duren.

Met alle gevolgen van dien. Het zijn donkere tijden voor alle ondernemers, dus zeker ook voor de ondernemers in ons centrum. Velen staat het water aan de lippen. Met allerlei online initiatieven maken ze er het beste van. De pagina’s van ‘Helmond koopt lokaal’ en ‘Helmond eet lokaal’, waar veel centrumondernemers aan meedoen, worden goed bezocht. Maar dat is natuurlijk niet te vergelijken met een winkelstraat vol mensen.

Het is moeilijk om onder deze omstandigheden optimistisch te blijven. Toch wil ik dat proberen. Er is licht aan het einde van deze lange en inktzwarte tunnel. Begin januari zijn de eerste mensen gevaccineerd. Nu zijn het nog kleine aantallen, maar als de levering van de vaccins op stoom komt, worden dat er snel meer. Dan komt het einde van deze crisis echt dichterbij. Ik hoop van harte dat de gezellige drukte in de loop van dit jaar in ons centrum terugkeert.

Dat we weer lekker naar de stad kunnen gaan om te shoppen, een terrasje te pakken, uit eten te gaan of te gaan stappen. Dat theater, museum, bibliotheek en bioscoop weer volop bezoekers kunnen ontvangen en dat we weer samen kunnen genieten van de gezelligheid tijdens mooie evenementen. Persoonlijk kijk ik ook uit naar de realisatie van de literaire speeltuin en het horecapaviljoen in het Burgemeester Geukerspark. En natuurlijk een biertje op mijn favoriete terras. Dus: tanden op elkaar en volhouden. Des te eerder zijn we van deze ellendige situatie af!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden