Logo nieuwsblad-traverse.nl


Foto:
Column Huub

Helmonder van het Jaar

  Column

Er komt geen Helmonder van het jaar. Na 25 edities is besloten om een streep te zetten door dit evenement. Toch wel jammer. Aan het einde van het jaar een mooie stadgenoot in het zonnetje zetten, het had wel iets. Zeker dit jaar waren er ook wel kandidaten, lijkt me.

De zorgmedewerkers zouden zeker tot de genomineerden behoren. Waarschijnlijk zouden ze het begin januari veel te druk hebben om hun prijs op te halen, maar toch. Hun inspanningen in dit zware jaar verdienen een publieke beloning. Zeker omdat de meest logische reactie, een forse en structurele loonsverhoging, er niet in zit.

Andere genomineerden zijn wat mij betreft Ari de Kimpe en Philippe van Esch. Als deze twee bestuurders van Helmond Sport hun schouders er niet onder hadden gezet, was de club zonder twijfel op een faillissement afgestevend.

Bij de kanshebbers hoort in ieder geval niet de ambtenaar of de bestuurder van onze gemeente die in alle wijsheid heeft besloten om het kerstpakket te vullen met een bon van een niet-lokale aanbieder. Een paar jaar geleden werd die oliedomme fout ook al eens gemaakt. Toen was het argument dat niet alle ambtenaren in Helmond wonen. Nu wordt er tegengesputterd dat er wel degelijk een lokaal tintje aan zit omdat er ook een Hellemond Giftkaart in zit.

Zou de gemeente het nou nooit leren? Koop lokaal, vertelde wethouder Erik de Vries een paar weken geleden nog in de gebiedende wijs. Koop dan verdomme ook je eigen kerstpakket lokaal, domme bestuurders, zou ik zeggen. Er zijn winkels genoeg in Helmond. Loop dus niet in makkelijke filmpjes op social media te zwammen, maar geef zelf het goede voorbeeld.

Nee, de gemeente zou weer geen Helmonder van het jaar worden. Misschien kunnen ze namens mij een extra, lokaal kerspakket afleveren bij al die zorgmedewerkers en bij Ari en Philippe. Fijne feestdagen!

Huub

Meer berichten