Logo nieuwsblad-traverse.nl


Foto:
Column Huub

Stadion en uitdaging

  Column

Er komt een nieuw stadion op de Braak. Vijftien jaar nadat de eerste plannen op de tekentafel ontstonden, kan de bouw eindelijk van start gaan. Helmond houdt betaald voetbal. En Helmond Sport staat voor een loodzware opgave.

Knorrend ging de gemeenteraad vorige week akkoord met een extra investering in het stadion. Slechts vijf gemeenteraadsleden konden zich er uiteindelijk niet in vinden. Zij vinden de investering te groot en ze vrezen dat de basis voor het betaalde voetbal in Helmond te smal is om financiële problemen in de toekomst te voorkomen.

Maar goed, het stadion komt er. Nou ja, een stadionnetje wordt het. Het grootste verschil tussen het eerste en tweede ontwerp is dat er geen tribunes achter de doelen komen. Niet echt sfeerverhogend, lijkt me, maar ik snap dat de bouwkosten daarvoor zijn ingeruild voor meer en betere binnenruimte.

Maar dat de rust is weergekeerd, wil nog niet zeggen dat de toekomst rooskleurig is. Nog altijd bivakkeert Helmond Sport op financieel gebied onderaan de lijst in het vaderlandse betaald voetbal. Een nieuw stadion biedt zeker kansen om financieel sprongen te maken, maar het is ook wat naïef om te denken dat in het nieuwe onderkomen straks de zilvervloot zal binnenvaren.

College en gemeenteraad hebben gesproken. Met dank aan Philippe van Esch, Ari de Kimpe en alle partners in de Sportcampus. Nu is het woord aan de club. Nu zal bewezen moeten worden dat Helmond Sport deze forse investering van gemeenschapsgeld waard is. De eerste -belangrijkste- horde is genomen. Maar er staan er nog een aantal. En ze worden niet lager.

Huub

Meer berichten